Wintertip (18): De Kapelse stoofpot

KAPELLE – Voor u deze week een heerlijke wintertip: De Kapelse stoofpot. In Zeeland houden ze van lekker eten. En dat beperkt zich niet tot vis. Zo is er de Kapelse Stoofpot. Heerlijk met scharrelrundvlees en op zijn best geserveerd met aardappels en seizoen groenten.

Ik maak het deze week als tegenwoordige Zeeuw voor mijn ouders. Mijn boodschappenlijstje ziet er als volgt uit: een pond scharrelrundvlees (bijvoorbeeld sukade lappen, riblappen, magere lappen), zout, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, vers gemalen peper, nootmuskaat, 1 ei, 1 ui, 1 dessertlepel worcestershire saus, paneermeel, 1 eetlepel mosterd, boter, 2,5 dl. warme bouillon.

In de keuken 

Ik sta in de keuken en begin enthousiast aan dit veelbelovende Zeeuwse gerecht. Het vlees heb ik op kamertemperatuur laten komen. Ik dep het droog en kruid het met een beetje zout, de gemalen peper en nootmuskaat. Ik heb een ei losgeklopt en haal het vlees er doorheen. Vervolgens door de paneermeel. Hierna laat ik de boter bruin worden en braad het vlees aan beide kanten goed aan. De gesnipperde ui fruit ik en doe het bij de vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, mosterd, worcestershire saus en warme bouillon. Ik laat het geheel 3 uur zachtjes stoven/sudderen. Aan het einde haal ik de laurierblaadjes eruit. En zet het met aardappels en de seizoengroenten op tafel. En reken maar dat wij ervan genieten. Eet smakelijk!

 

Lees ook:Wat een streken (7): Allemaal aan de Kapelse stoofpot
Lees ook:Ben jij weer het haasje? Met dit recept wordt het Paasdiner een eitje…
Lees ook:Wat een streken (3): Typisch Utrechtse smulpartij
Lees ook:Maden!
Lees ook:Sergio Herman brengt met boek hulde aan Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>