Zeeland Special (3): Minicampings nemen deel aan Bunkerroute Valkenisse-Koudekerke

BIGGEKERKE -  Dat er in Valkenisse en Koudekerke in het zomerseizoen regelmatig bunkers worden bezocht is te danken aan de minicampings. Kleinschalige camping Innerduyn en de minicampings Het Berghof, Biggekerke,  ’t Hommeltje, De Kiekendief en Ons Weitje hebben een samenwerking met de Stichting Bunkerbehoud uit Middelburg.

Zo is er een overzichtelijke folder uitgegeven waarin duidelijke informatie staat over de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Er is te lezen over de Atlantikwall, Landfront Vlissingen. In de omgeving van Koudekerke zijn zware betonnen bunkers gebouwd voor het gebruik van de mitrailleur. Ook is er te lezen over de 2e fase van de bunkerroute.

Uitbreiding

In 2010 is als onderdeel van de verevening van de uitbreiding van 6 minicampings in samenwerking met verschillende overheden de 2e fase van de bunkerroute langs het Landfront gemaakt. Hierdoor zijn verschillende opvallende bunkers te zien. Het is een indrukwekkende route en een prima samenwerking tussen de genoemde stichting en de minicampings.

 

Lees ook:Zeeland Special (2): Lekker kamperen bij kleinschalige Camping Innerduyn!
Lees ook:Monumentenschild park Toorenvliedt!
Lees ook:Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk Biggekerke!
Lees ook:Veerhaven Terneuzen!
Lees ook:Op ontdekkingstocht in Zeeuwse bunkers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>