Zeeuwse meningen (39): Pakken ze onze Zeeuwse bolus af?

 KRUININGEN – Dat is mij nog eens nieuws. Zelfs mijn collega’s van de landelijke media gaan er mee aan de haal. Terwijl het nog niet eens komkommertijd is. De Brabanders claimen de Zeeuwse bolus, ofwel: Wij hebben te maken met de enige echte…Brabantse bolus! Dus de hoogste tijd om in het anders zo nuchtere Kruiningen op zoek te gaan naar 3 Zeeuwen die mij hun Zeeuwse mening gaan geven. En deze dag vraag ik ze: Pakken ze onze Zeeuwse bolus af?
“Welnee, de Zeeuwse bolus is al zo beroemd”, vindt Janneke de Keijzer. Michiel denkt daar toch anders over: “Ja, de Brabanders winnen dit.” Oei! Echt? Jolanda Sanderse kom ik even later in de Berghoekstraat tegen. “Niks afpakken, gewoon bolus noemen zonder provincie erbij”, zegt ze haast diplomatiek.
Wilt u één van de Zeeuwse meningen ondersteunen? Graag en dat mag u doen via de poll elders op Zeeland.Blog.

Lees ook:Brabanders claimen Zeeuwse bolus!
Lees ook:Zeeland Special (4): Natuurlijk is de bolus immaterieel erfgoed!
Lees ook:Zeeuwse Meningen (9): Maakt u al kersplannen?
Lees ook:Zeeland krijgt vandaag een nieuwe Beste Bolus Bakker!
Lees ook:Zeeuwse meningen (73): 1 april…hahahaha?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>