ZeeuwseCultuur…(3): Zeeuws Meisje!


GOES – Als we het hebben over Zeeuwse Cultuur denken wij snel aan een museum of poppodium, Maar laten wij eerlijk zijn: Ook het Zeeuws Meisje is op en top Zeeuwse Cultuur.

Wie kent haar niet. Weliswaar een beetje truttig, goedkoop en boers afgeschilderd misschien in het verleden, maar dankzij de reclameslogan “maar geen cent te veel hoor” is het Zeeuws Meisje van het gelijknamige margarinemerk wereldberoemd in Nederland. Het meisje in Zeeuwse klederdracht sprak bovenstaande gevleugelde woorden en stond daarmee symbool voor de spreekwoordelijke zuinige Zeeuwse volksaard. Het merk genoot een grote bekendheid bij het Nederlandse publiek. De beroemde margarine wordt nog steeds gemaakt, niet in het Zeeuwse, maar in Hongarije.

Lees ook:ZeeuwseCultuur…..(18): Klederdracht Walcheren!
Lees ook:ZeeuwseCultuur….(8): Zeeuwse Babbelaar!
Lees ook:Zeeuws meisje flopt tijdens Miss Nederland verkiezing
Lees ook:Goed gebekt in het Zeeuws dialect!
Lees ook:Typisch Zeeuws!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>