ZeeuwseCultuur (6): Water, Waterpret, Watersnoodramp!


OUWERKERK – Een opvallende kop boven dit bericht wellicht, maar als wij het over ZeeuwseCultuur hebben, wel een treffende!

Zeeland is beroemd om het water, het trekt jaarlijks duizenden toeristen en de Zeeuwen zelf zijn er ook gek op. Zon, zee en strand en natuurlijk de duinen, zo hebben wij het graag. En dat betekent natuurlijk ook voor velen waterpret in de zee en de meren. Maar wij kennen natuurlijk ook die verschrikkelijke watersnoodramp van 60 jaar geleden. Daarbij waren velen doden te betreuren. En toen was niemand blij met het water in Zeeland. Inmiddels weten wij dat de ramp veroorzaakt is door het slechte weer in combinatie met achterstallig onderhoud van de dijken. Vandaag de dag worden de dijken beter onderhouden en scherp in de gaten gehouden. En kunnen wij weer volop genieten van al dat water dat onze provincie rijk is en dat is zeker een stukje van de ZeeuwseCultuur.

Lees ook:Wateroverlast!
Lees ook:ZeeuwseCultuur….(11): De markt, Zeeland!
Lees ook:Huurconflicten
Lees ook:Zeeuwse meningen (33): Kunnen wij in Zeeland blijven wonen nu de zeespiegel stijgt?
Lees ook:ZeeuwseCultuur…..(15): Bløf, Vlissingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>