ZeeuwseCultuur (7): De Schotse Huizen Veere!


VEERE – Achter twee karakteristieke gevels, aan de Kaai 25/27 in Veere wacht u een ware ontdekkingstocht in heden en verleden voor het gehele gezin: Museum De Schotse Huizen! Deze week het middelpunt van de belangstelling in ZeeuwseCultuur.

Porselein, meubels, stijlkamers, steekdrachten en wisselexposities over de Veerse kunstenaarskolonie maken dit museum bijzonder. In de Schotse Huizen vindt u ingerichte stijlkamers, streekdrachten en de originele beelden van de Ven Borseles uit de 16de eeuw, die eens de gevel van het stadhuis sierden. Naast verkoopexposities van hedendaagse kunstenaars wordt jaarlijks aandacht besteed aan de vergeten Veerse kunstenaarskolonie (1870-1970).

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar zijn er diverse speurtochten door het museum en voor de allerkleinsten zijn er poppen die aangekleed kunnen worden in Walcherse klederdrachten.
Entree: Volwassenen: €4; Kinderen t/m 12 jaar: gratis; Combikaart met Stadhuismuseum De Vierschaar: €5; Museumjaarkaarthouders: gratis.

Bron: De Schotse Huizen.

Lees ook:Start conservering stadhuisbeelden Veere!
Lees ook:Gratis museumbezoek voor mensen in streekdracht!
Lees ook:Burgemeester Van der Zwaag voor één dag directeur van Museum De Schotse Huizen!
Lees ook:Veerse week van de zee
Lees ook:Groene Innovatieprijs gemeente Veere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>