ZeeuwseCultuur….(8): Zeeuwse Babbelaar!


MELISKERKE – Het is typisch Zeeuws, zoet, lekker en mag niet in onze wekelijkse rubriek ZeeuwseCultuur missen: Juist, de Zeeuwse boterbabbelaar.

Het is een echt Zeeuws plaatje op menig braderie of ander evenement binnen de provinciegrenzen. De Zeeuwen die vaak in streekdracht de lekkernij ter plekke aan het bereiden zijn. En zo’n Zeeuwse babbelaar vindt gretig aftrek bij toeristen en ook de Zeeuwen zelf. Als souvenir zijn de babbelaars interessant omdat ze dikwijls in speciale blikken met Zeeuwse klederdracht foto’s zijn verpakt. Er bestaan ook variaties zoals boterbabbelaarlikeur. De babbelaar is niet helemaal exclusief Zeeuws, want aan de Belgische kust heten ze Babelutten.

Lees ook:Schandalig! Homo’s verspreiden foto’s van gewonde Johnny Hoogerland in blote kont!
Lees ook:Ouderen genieten bij Ter Reede van zomermarkt…..en oliebollen!
Lees ook:ZeeuwseCultuur…..(17): De Zeeuwse stranden!
Lees ook:Zeeuws-Vlaamse vlag niet aan te slepen
Lees ook:Meer vrachtwagens Westerscheldetunnel door Belgische tolinvoering!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>