ZeeuwseCultuur…..(9): Michiel de Ruyter Vlissingen!


VLISSINGEN – De beroemdste Vlissinger is zonder twijfel zeeheld Michiel de Ruyter. Hij zal altijd verbonden blijven aan de Zeeuwse havenstad en is dus echt een deel van onze ZeeuwseCultuur.

Michiel Adriaenszoon de Ruyter is geboren in Vlissingen, op 24 maart 1607. En overleed in de Baai van Syracuse, op 29 april 1676). De Ruyter was admiraal.

Michiel de Ruyter (bijgenaamd Bestevâer, ofwel grootvader) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. In de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen speelde hij een bepalende rol. Daarnaast nam de beroemde Vlissinger deel aan diverse oorlogen in de Oostzee en tegen piraterij in de Middellandse Zee. Hij was afwisselend in dienst van de staat en van reders. En wat velen niet weten: De Ruyter was een periode zelfstandig ondernemer in de walvisvaart.

Lees ook:Michiel de Ruyter: Zeeheld of piraat?!?
Lees ook:Michiel de Ruyter vs Michiel de Rover!
Lees ook:Herdenking heldendaad Michiel de Ruyter!
Lees ook:Facelift voor Michiel!
Lees ook:Redbad heeft raakvlakken met Zeeuwse Michiel de Ruyterfilm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>