ZeeuwseCultuur…..(12): Het Vlaemsche Erfgoed, Groede!


GROEDE – Deze week een hele leuke ZeeuwseCultuur. Wij gaan naar Het Vlaemsche Erfgoed in Groede en genieten: Bij ‘grootmoeders tijd’ denken we aan een tijd waarin het leven minder ingewikkeld, rustiger, en overzichtelijker was…

…Een tijd zonder allerlei moeilijke technische apparaten, zonder wasmachine, radio, televisie en auto. Een tijd waarin bijna alles nog met de hand gebeurde. En toen iedereen nog in klederdracht naar school, werk en kerk ging. Een tijd ook van inmiddels lang verdwenen beroepen: de smid in zijn smederij, de barbier in de kapsalon, de grutter in zijn winkeltje. Maar grootmoeder en haar tijdgenoten herleven weer: in Groede!

Het Vlaemsche Erfgoed is te vinden in de Slijkstraat 10. Telefoon: 01117-372414. Entree: 3,50 euro.

Website: www.het-vleamsche-erfgoed.nl

Lees ook:Brand Groede!
Lees ook:Gewonde bij grote brand in Groede
Lees ook:Traumaheli in Groede!
Lees ook:Handtekeningenactie voor behoud van naaktstrand
Lees ook:Paaskermis Groede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>