ZeeuwseCultuur…..(14): Stoomtrein Goes-Borsele, Goes!


GOES – Vandaag de dag moeten wij het doen met één spoor in Zeeland waarover personen worden vervoerd en een aantal goederenlijnen in bijvoorbeeld Vlissingen-Oost en Zeeuws-Vlaanderen. Vroeger hadden wij ook in andere gebieden sporen. En daar reden natuurlijk stoomtreinen. Gelukkig herleeft de geschiedenis dankzij de Stoomtrein Goes-Borsele. Vandaag in de rubriek ZeeuwseCultuur.

Dampende locomotieven, schelle fluiten en de geur van kolen en smeerolie: de stoomtrein Goes-Borsele laat oude tijden herleven. Het museumterrein is een openluchtmuseum met historisch spoorwegmaterieel en het publiek kan een treinreis maken door het Zeeuwse landschap.

Een grote groep vrijwilligers restaureert en onderhoudt de uitgebreide museale collectie. Naast stoomlocomotieven en rijtuigen, heeft het museum ook bagagewagens, postwagens en zelfs een stoomkraan. De oudste wagen is een Duitse goederenwagen uit 1871. De oudste stoomlocomotief dateert uit 1921.

De stoomtrein rijdt van Goes, via Kwadendamme naar Hoedekenskerke. Onderweg zijn verschillende attracties te bezoeken, zoals een vlindertuin of klompenmakerij. Het publiek kan kiezen tussen de houten banken van de derde klasse of op het pluche van de eerste en tweede klasse. De meeste mensen beginnen de reis vanaf het terrein in Goes, maar opstappen in Hoedekenskerke of Kwadendamme kan ook. Adres: Albert Plesmanweg 23 in Goes. Website: www.destoomtrein.nl

Lees ook:Energiecentrum Land van Borsele!
Lees ook:Inbraken op klaarlichte dag!
Lees ook:Wijziging route huisvuildienst Borsele vanwege Hemelvaartdag!
Lees ook:Wat doet u tijdens deze tropische dag?
Lees ook:Zeeuwse Westdorpe heetste plekje van Nederland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>