ZeeuwseCultuur…..(16) Historisch Museum De Bevelanden, Goes!


GOES – Wij hebben deze week een hele leuke voor de rubriek Zeeuwse Cultuur geselecteerd. Het Historisch Museum De Bevelanden in Goes. Dit is een museum waarin de geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland centraal staat.

Het museum is gevestigd in een voormalig klooster aan de Singelstraat 13, dat ook lange tijd als weeshuis dienst heeft gedaan. In het museum zijn permanente tentoonstellingen over de burgerwacht en schutterij (schuttersgilde), inpolderingen en overstromingen, het weeshuis, merklappen, de stad Goes en Bevelandse klederdracht. Daarnaast zijn er wisselexposities, met momenteel: Schipper in Zeeland en Speelgoed in Goes. Het museum beschikt naast eerder genoemde collectie over een café en een winkel, verder is het museum goed bereikbaar en geheel toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Het museum is gelegen in het centrum van Goes op 10 minuten loopafstand van het station. Telefoon: 0113-228883; E-mail: [email protected] en website: www.historischmuseumdebevelanden.nl

Lees ook:ZeeuwseCultuur (2): Het Zeeuws Museum in Middelburg!
Lees ook:Zeeuws Museum: Zoek de Zomerschat!
Lees ook:Welkom Winkel Rode Kruis!
Lees ook:ZeeuwseCultuur (7): De Schotse Huizen Veere!
Lees ook:AVRO Cultuurtoer met Nelleke van der Krogt in Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>