ZeeuwseCultuur…..(18): Klederdracht Walcheren!

BIGGEKERKE – De Walcherse klederdracht is een populaire streekdracht geweest in Zeeland, die alleen werd gedragen op het eiland Walcheren. Omdat Walcheren het meest bekende en gevarieerde eiland is, denkt men dat dit de Zeeuwse klederdracht is, maar deze verschilt toch sterk van die van de andere Zeeuwse eilanden.

Deze Walcherse dracht wordt niet veel meer gedragen, een enkele keer komt men in een bejaardentehuis nog een standhouder met de streekdracht tegen. Vooral na de Tweede Wereldoorlog verdween de Walcherse klederdracht snel omdat men op het geïsoleerde eiland Walcheren net als in de rest van ons land kennis maakte met de Amerikaanse cultuur. Bij een telling in 2003 bleken 157 vrouwen en geen mannen de klederdracht nog dagelijks te dragen.

Lees ook:ZeeuwseCultuur….(8): Zeeuwse Babbelaar!
Lees ook:Herdenking voor Fransen en Marokkanen
Lees ook:Gratis museumbezoek voor mensen in streekdracht!
Lees ook:ZeeuwseCultuur….. (20): Bevrijdingsmuseum, Nieuwdorp!
Lees ook:Volop aan de vis tijdens Visserijdag Arnemuiden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>