ZeeuwseCultuur….. (20): Bevrijdingsmuseum, Nieuwdorp!


NIEUWDORP – De Tweede Wereldoorlog heeft Zeeland flink geteisterd. Er is veel ellende geweest en de blijdschap was dan ook groot toen onze provincie werd bevrijd. Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp gunt u een kijkje in het verleden. En is deze week onderdeel van onze rubriek ZeeuwseCultuur.

Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bonden geallieerde militairen van diverse nationaliteiten in Zeeland de strijd aan met de Duitse bezetter. Aan beide zijden ging dit gepaard met veel doden en gewonden. Ook onder de Zeeuwse bevolking vielen vele slachtoffers.

Het museum biedt een rondgang langs belangrijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. De expositie start in de kelder van het museum met een indrukwekkende film. Vervolgens loopt de museumroute over drie verdiepingen en worden we in stappen meegenomen naar de bevrijding van Zeeland.

Verder besteedt het museum ook aandacht aan Bataljon Zeeland. Dit bestond grotendeels uit oorlogsvrijwilligers die na de bevrijding van Zeeland wilden meevechten voor de bevrijding van Nederland en West-Europa. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bataljon uitgezonden naar Nederlands-Indie om rust en orde te brengen.

Adres: Coudorp 41. Info: www.bmzeeland.nl

Lees ook:Geert Wilders gaat kat op het spek binden!
Lees ook:Prinses Margriet opent Bevrijdingsmuseum Zeeland
Lees ook:Battlefieldtour!
Lees ook:1,5 miljoen euro voor Bevrijdingsmuseum!
Lees ook:“Leger” op weg naar Vlissingse nachtmarkt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>