Verdacht voorwerp in Middelburg geen bom maar camera!

MIDDELBURG – Politieagenten hebben donderdagavond een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een verdacht blikje dat op een paal van een verkeersbord op het Middelburgse Hofplein was bevestigd. Na het nodige speurwerk bleek het niet te gaan om een gevreesde bom, maar wel om een speciale camera gebruikt door de sterrenwacht.

Omstreeks 19.45 uur meldde een getuige dat hij een vreemd voorwerp op het Hofplein had aangetroffen. Toen politiemensen het voorwerp zagen, werd voor de veiligheid het Hofplein aan beide zijden met dranghekken afgezet. Bewoners van het Hofplein werden geïnformeerd om binnen te blijven.

Twee explosieven verkenners van Politie Zeeland overlegden met een vertegenwoordiger van de explosieven opruimingsdienst defensie. Zij waren bereid om naar Middelburg te komen om het verdachte voorwerp te onderzoeken.

Een politiewoordvoerder: “Vervolgens ontvingen wij via de telefoon en twitter enkele meldingen dat het verdachte voorwerp mogelijk een camera was, die veelvuldig door de sterrenwacht wordt gebruikt. Omstreeks 23.00 uur kwam het verlossende woord van een vertegenwoordiger van de sterrenwacht in Middelburg. Hij bevestigde dat het een door hun gebruikte camera was. Het apparaat werd verwijderd. Hierop zijn de bewoners van het Hofplein geïnformeerd en werd de straat weer vrijgegeven.” Weerman Jos Broeke vrijdagochtend: “Het is gewoon een blikje met een gaatje en een stukje fotopapier om de baan van de zon vast te leggen. We slaan wel erg door…”

Lees ook:Politie zoekt dader vuurwerkincident!
Lees ook:Fietsendief gearresteerd
Lees ook:Politie botst met auto verdachte tijdens achtervolging
Lees ook:Explosieven, vuurwerk en drugs in brandende woning!
Lees ook:Explosieven in havengebied Vlissingen-Oost!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>