COLUMN: Kernactiviteiten

Het veelbesproken plan van recreatieondernemer Hennie van der Most om bij de kerncentrale Borssele een pretpark te bouwen, bleek een grap te zijn om een website van de gemeente Borsele te promoten. De plaatselijke media en de Borselse raad trapten er dagenlang met open ogen in. Ze waren dan ook not amused toen de aap uit de mouw kwam. Vanuit het buitenland is er echter grote interesse in het namaakplan.

Zo schijnt het dat Iran en Noord-Korea al bij Van der Most hebben aangeklopt om voor hun nucleaire installaties pretplannen te laten ontwikkelen. Nu nog liggen de twee landen in de clinch met de rest van de wereld om hun nucleaire ambities. Maar de internationale gemeenschap kan toch moeilijk VN-resoluties aannemen tegen de bouw van een ‘pretpark’.

Ook de Amerikaanse president Barack Obama is geïnspireerd geraakt door het enthousiasme van Van der Most. De machtigste man op de aardkloot wil plots alle kernbommen uitbannen. Het overtallige kernwapenarsenaal wil hij inzetten bij een grootse vuurwerkshow in Disneyland. Yes we can!

Ja, Van der Most heeft velen geïnspireerd, zelfs Sven van Rijswijk, directeur van Miniatuur Walcheren. Het minipretpark in aanbouw krijgt er een nieuwe aanwinst bij: de Borsselse kernafvalopslag Covra wordt in miniatuur nagebouwd. Compleet met lilliputtervaatjes met echt nucleair afval. De kabouters van Plopsaland zijn ingehuurd om als Greenpeace-figuranten de muren van de mini-Covra te beklimmen. Kabouter Klus heeft de spandoekjes al gemaakt: ‘Plopperdeplop kernafval is top!’ Ik zie de stralende kindergezichtjes al voor me. Tja, eigenlijk zouden alle pretparken hun kernactiviteiten moeten aanpassen en in de nucleaire business moeten gaan. Holle Bolle Gijs die neutronenbomen opvreet, een droomvlucht door Tsjernobylland, kinderen die kernproefjes kunnen doen en wat dacht je van de spectaculaire attractie de Hiroshima Blast? Honderden jaren plezier verzekerd.

Luctor

Lees ook:COLUMN: Kernactiviteiten
Lees ook:Piepklein ijsbaantje voor groots Mini Mundi in Middelburg!
Lees ook:Opvang stralingslachtoffers!
Lees ook:Oefening behandeling slachtoffer van ongeval in nucleaire omgeving!
Lees ook:Adje bij opening Mini Mundi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>