Verdachte situatie leidt naar loods met hennepkweekspullen

BRESKENS – Uit een loods aan de Middenhavendam in Breskens zijn deze week diverse spullen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden voor de productie van hennep. In deze zaak is nog niemand aangehouden.

Agenten van het haventeam krijgen een attendering van agenten van de Landelijke Eenheid, dienst Infra. Laatstgenoemden varen die middag met hun boot in een van de haventjes van Breskens als zij worden aangesproken door een man. Deze vertelt dat hij bij een loods aan de Middenhavendam een verdachte situatie heeft gezien. De tipgever heeft vaten en gevulde zakken zien staan.

Toestemming binnentreden

Op basis van die informatie rijst het vermoeden dat er mogelijk chemicaliën opgeslagen liggen die gebruikt kunnen worden voor het produceren van synthetische drugs. Vervolgens is er contact gezocht met de officier van dienst bij het politieteam Zeeuws-Vlaanderen. Deze geeft toestemming om het pand in te gaan.

Loods doorzocht

Agenten van de Landelijke Eenheid en het haventeam gaan gezamenlijk de loods binnen. Er worden geen chemicaliën gevonden, maar wel spullen die gebruikt kunnen worden voor het opbouwen van een hennepkwekerij. In totaal zijn 4 koolstoffilters, 5 tenten, 67 armaturen, 67 lampen van 600 watt, 24 tijdschakelaars, 16 koperen transformatoren van 600 watt, 2 luchtafzuigers, 2 slakkenhuizen, 1 ventilator, 2 dompelpompen, 1 schakelbord en 1 snelheidsregelaar in beslag genomen.

Wespennest

Leegstaande loodsen zijn aantrekkelijke locaties om wiet te telen of een xtc-lab te huisvesten. Ben je eigenaar van een loods en wil je deze verhuren? Gebruik je gezond verstand en houd in je achterhoofd dat helaas niet iedereen te vertrouwen is. Biedt iemand een absurd hoge huurprijs die hij maandelijks contant wil betalen? Legitimeert de aspirant-koper zich met een onduidelijke kopie van zijn paspoort? Wees dan waakzaam! Een loods verhuren waarin hennep wordt geteeld of synthetische drugs worden geproduceerd is strafbaar. Verantwoordelijken zijn meestal met de noorderzon vetrokken als de politie de zaak oprolt. Dan loop je een groot risico dat de strafrechtelijke gevolgen voor jouw rekening komen. Denk aan een strafblad, boete, taakstraf of zelfs gevangenisstraf.

Lees ook:Drugslab op vakantiepark Kamperland
Lees ook:Drugslaboratorium aangetroffen in Middelburg!
Lees ook:Plannen voor drugslab Breskens!
Lees ook:Internationale arrestaties voor drugs
Lees ook:Drugs in zeecontainer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>