Brugklassers aan de slag met zwerfafval!

Brugklassers aan de slag met zwerfafval

Dinsdag 1 november organiseert NMe Schouwen-Duiveland houdt vandaag, dinsdag 1 november een snoeproute voor ruim 200 brugklassers van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. Een snoeproute is de route die een leerling aflegt van huis naar school en vice versa, inclusief de route naar de supermarkt en snackbar tijdens en na schooltijd. Het zijn de loop- en fietsroutes maar ook de routes naar en van bus- en treinstation. Deze routes zijn vaak sterk vervuild met zwerfafval.

Het programma wordt geopend door Harry Davidse, hoofd Uitvoeringsbedrijf Openbare Ruimte van de gemeente Schouwen-Duiveland. Vervolgens krijgen de deelnemers krijgen een introductie les door een gastdocent. Daarna gaan ze op pad om op een vooraf afgesproken ‘meetpunt’ afval te inventariseren. De resultaten van de metingen worden op school verwerkt en met elkaar vergeleken. Aansluitend volgt er een opruimactie en mogen de leerlingen een kunstwerk maken van het verzamelde afval.

De gemeente Schouwen-Duiveland vindt dit een geweldig initiatief en wenst alle deelnemers een leerzame en plezierige dag toe!

Lees ook:Veilig naar school in Hulst!
Lees ook:Veilig op weg naar Reynaertcollege!
Lees ook:Inspraakavond afvalinzameling
Lees ook:5 jongeren Schouwen-Duiveland in de boeien!
Lees ook:Enquête afvalinzameling!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>