Vervanging gebouw Al Rahman

MIDDELBURG – Het verenigingsgebouw van de Stichting Al Rahman Moskee in Middelburg vertoont bouwkundige gebreken. De gemeente Middelburg wil het pand afbreken. Als gevolg hiervan heeft de Marokkaanse vereniging het plan om op hetzelfde terrein in 2018 een nieuw verenigingsgebouw te realiseren.

Het huidige gebouw van de Stichting Al Rahman aan de Schepenenhof 1 in Middelburg is ruim 50 jaar oud. Het pand vertoont steeds meer gebreken. Repareren is niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Middelburg besloten om het pand af te breken. De Stichting Al Rahman Moskee wil op hetzelfde terrein een nieuw verenigingsgebouw  realiseren. Uiterlijk 31 december 2018 zal dit pand er staan.

Het nieuwe gebouw is een gelijksoortig gebouw van hout met ongeveer dezelfde oppervlakte. Het huidige gebouw wordt door de gemeente gesloopt zodra het nieuwe pand er staat. Op deze manier behoudt de vereniging de mogelijkheid om van hun ontmoetingsplaats gebruik te blijven maken.

Wethouder Arjan Beekman van de gemeente en René Mulder van de stichting geven aan buurtbewoners binnenkort nog een persoonlijke toelichting op de plannen.

 

Lees ook:Ne yazık ki! Voorlopig toch NEE tegen Middelburgse moskee
Lees ook:Lasloods verkocht
Lees ook:Vreemdelingenhaat? Varkenskop aan hek moskee!
Lees ook:Opening De Springplank
Lees ook:Nieuwe Middelburgse moskee vernield en beklad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>