Kerncentrale Borssele blijft voorlopig Nederlands

BORSSELE – De kerncentrale van Borssele in buitenlandse handen? Dat zien velen niet zitten. Toch dreigde dat te gebeuren door de overname van energiebedrijf Essent door de Duitse energiereus RWE. De Tweede Kamer wilde de centrale niet aan de Duitsers verkwanselen en ook minister Cramer (Vrom) wilde het liefst een stokje voor de overname steken, maar zei dat niet te kunnen. Gelukkig voor haar – en andere tegenstanders van de overname – hebben de Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant het licht alsnog op rood gezet. Die provincie is namelijk groot-aandeelhouder van Essent en is de enige die de overname nog kan dwarsbomen. Met slechts twee stemmen verschil kwam er een ‘nee’ uit de stemming. En daarmee lijkt het er op dat de kerncentrale in Borssele toch in Nederlandse handen blijft. Het dagelijks bestuur van  Noord-Brabant, het College van Gedeputeerden, kan overigens het ‘nee-woord’ van de Staten naast zich neerleggen. Dus wordt nog vervolgd.

Lees ook:Eigendom kerncentrale betwist voor rechter
Lees ook:Rechter: kerncentrale moet in Nederlandse handen blijven
Lees ook:Duitsers niet de baas over kerncentrale in Borssele!
Lees ook:Kerncentrale Borssele vreest cyberaanval
Lees ook:Tweede kerncentrale Borssele is te duur en onveilig!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kerncentrale Borssele blijft voorlopig Nederlands

  1. energiecollectief

    Hoe is het uiteindelijk afgelopen met het gevecht om deze energie centrale?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>