Koningin bezoekt Wilhelminadorp

WILHELMINADORP – Koningin Beatrix heeft zaterdag 25 april een bezoek gebracht aan Wilhelminadorp. Ze kwam naar het Zeeuwse dorp om het 200-jarig bestaan van Koninklijke Maatschap De Wilhelminapolder te vieren.

In 1809 polderden 24 kooplieden uit Rotterdam schorren en slikken even ten noorden van Goes in en maakten er vruchtbare landbouwgrond van. In twee eeuwen groeide de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder uit tot een groot en succesvol landbouwbedrijf.

Het bedrijf beslaat een oppervlakte van 1.700 hectare. Ongeveer 1.300 hectare hiervan is akkerbouwgrond. Verder is er 36 ha. bos en 56 ha. weiland in beheer. Bijzonder is ook een aantal mosselpercelen van circa 162 ha. in de Oosterschelde. De resterende oppervlakte bestaat uit sloten, erven, wegen, water en natuurgebieden zoals het Schenge.

Meer info: www.kmwp.nl

Foto’s van het bezoek: http://www.pzc.nl/foto/fotoalbum/koninklijk_bezoek/

Lees ook:Ploegers strijden om Zeeuwse titel
Lees ook:Grootste graancirkel te wereld gevonden in Zeeuwse akker
Lees ook:Landschapskunst Wilhelminapolder!
Lees ook:Burgemeester Stapelkamp gaat weer fruit plukken!
Lees ook:Man beroofd bij seksdate Wilhelminapolder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>