Bijzondere zeearend strijkt neer in weiland

ZOUTELANDE – Een Stellers zeearend is wel erg uit koers geraakt. De enorme roofvogel is maandag 27 april in een weiland bij Zoutelande neergestreken, dat terwijl de soort normaal gesproken alleen voorkomt in Oost-Azië, en dan voornamelijk aan de kusten van Japan, Rusland en China. Het gaat waarschijnlijk om een vogel die is ontsnapt uit een dierentuin of park in België.

Vogelaars hadden de roofvogel vrijdag 24 april al bij Breskens zien vliegen. Stellers zeearenden (haliaeetus pelagicus) hebben een donkerbruin-wit verendek en een grote gele snavel. De soort is één van de grootste zeearenden die er bestaan en is genoemd naar de Duitse bioloog Georg Wilhelm Steller. Stellers zeearenden kunnen tot 105 centimeter hoog worden met een spanwijdte van 2,5 meter.

Lees ook:Zeearend weer gevangen
Lees ook:Politie traint roofvogels om drones te onderscheppen!
Lees ook:WK Kampioenduitsers!
Lees ook:Criminelen in Zoutelande er met een fraaie auto vandoor
Lees ook:Paas Spektakel in Zoutelande!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>