Gezocht: Monumenten!

MIDDELBURG - Middelburg is met ruim 1150 rijksmonumenten en 120 gemeentelijke monumenten een van de grootste monumentensteden van Nederland. De gemeente wil het aantal gemeentelijke monumenten in het monumentenbestand uitbreiden naar 200.

Het aantal gemeentelijke monumenten neemt de laatste tijd langzaam toe. De gemeente heeft namelijk een bouwhistorische waardenkaart opgesteld, waarop de bouwwerken in beeld komen die mogelijk tot gemeentelijk monument kunnen worden verheven. Zo is onlangs onder andere de weegbrug in Nieuw- en Sint Joosland aangewezen als gemeentelijk monument.

Inwoners die een pand hebben waarvan zij denken dat het in aanmerking kan komen om een gemeentelijk monument te worden, kunnen contact opnemen met de gemeente.

Monumentenschildje

Middelburg is trots op haar monumenten en weet ook dat haar inwoners trots zijn op hun monumenten. Eigenaren van gemeentelijke monumenten zijn daarom schriftelijk benaderd om gratis een monumentenschildje voor naast de voordeur bij de gemeente op te halen.

Op 27 mei heeft wethouder Johan Aalberts het eerste schildje op het huisje van de weegbrug in Nieuw- en Sint Joosland gehangen. Ook voor de nieuwe, nog aan te wijzen monumenten zal een schildje beschikbaar worden gesteld.

Lees ook:Gaslek verpest Oud & Nieuwfeest!
Lees ook:Bijeenkomsten over Trekdijk Nieuw- en Sint Joosland
Lees ook:Gezamenlijk spreekuur Nieuw- en Sint Joosland!
Lees ook:Opening De Springplank
Lees ook:Monumentenschild park Toorenvliedt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>