Lintjesregen!

VLISSINGEN - Kent u iemand die zich al lange tijd op een bijzondere manier en zonder eigenbelang inzet voor de samenleving? Bijvoorbeeld iemand die al vele jaren als vrijwilliger actief is op maatschappelijk, kerkelijk of sportief terrein? Dan komt deze persoon wellicht in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding.

Iemand voordragen

Iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. De aanvraag moet worden ingediend bij de burgemeester. Als u iemand wilt voordragen, is het verstandig contact op te nemen met de ambtenaar die de aanvragen voor lintjes behandelt. Deze kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding.

Aanvraag voor 1 augustus 2016

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Z.M. de Koning tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Deze algemene uitreiking vindt plaats op de laatste werkdag vóór Koningsdag. In 2017 is de lintjesregen op 26 april. Het is belangrijk de aanvraag tijdig in te dienen.
Aanmeldingen voor de lintjesregen 2017 moeten vóór 1 augustus 2016 binnen zijn bij de gemeente. Uitreiking van de onderscheiding is ook mogelijk bij een tussentijdse gelegenheid, bijvoorbeeld een jubileum, een bijzonder congres of een afscheid. Het zwaartepunt van de verdiensten moet dan gekoppeld zijn aan de tussentijdse gelegenheid.

Informatie

Op de website www.lintjes.nl vindt u meer informatie over onderscheidingen en het decoratiestelsel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer C.A. Nieuwenhuyzen van de gemeente Vlissingen. Bereikbaar via telefoonnummer (0118) 48 73 96 en e-mail [email protected].

Lees ook:Lintjesregen!
Lees ook:Koninklijke onderscheidingen in de tijd van de koning!
Lees ook:Koninklijke Onderscheidingen!
Lees ook:Kapelse burgemeester: Komkommertijd bij Omroep Zeeland?
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor iemand aanvragen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>