Hulst bemachtigt plek in Carnavalskleding top 50!

HULST – Carnaval is in Nederland een hot-topic. Vooral ‘onder de rivieren’ is Carnaval bijzonder populair. Met name in Brabant wordt met Carnaval flink uitgepakt. Noord-Brabant bestaat uit 64 gemeenten. Liefst 32 van deze gemeente zijn opgenomen in de top 50 van grootste carnavalsgemeenten. Dat blijkt uit verkoopdata van Beslist.nl. Het online winkelcentrum traceerde sinds 1 januari 2017 het online zoekgedrag van consumenten in aanloop naar Carnaval 2017. Voor het eerst heeft nu ook een Zeelandse gemeente een plek in de carnavalsindex bemachtigd.

Carnavalskleding

Om een goede vergelijking te kunnen maken is dit onderzoek het zoekvolume per plaats afgezet tegen het aantal inwoners. Opvallend is dat inwoners van kleine gemeenten gemiddeld vaker online naar carnavalskleding zochten dan inwoners uit grotere gemeenten.

De meest populaire carnavalsoutfits voor vrouwen zijn dit jaar de K3 verkleedjurk met regenboog, Een Formule 1 jumpsuit en een pikante politie outfit. Voor mannen zijn superhelden dit jaar in trek.

Top 5 van de ‘grote’ steden

Onder de ‘grote’ steden is Eindhoven de Carnavalshoofdstad van Nederland. De top 5 van de ‘grote’ steden ziet er als volgt uit:

 

  1. Eindhoven (31e plaats)
  2. Breda (39e plaats )
  3. Maastricht (46e plaats)
  4. Tilburg (49e plaats)
  5. Nijmegen (50e plaats)

Carnaval boven de rivieren

Hoewel carnaval voornamelijk wordt gevierd in zuidelijk Nederland, wordt er ook elders in het land online gezocht naar carnavalskleding. Zo hebben ook Voorhout (Zuid-Holland), Hulst (Zeeland), Duiven, Groesbeek en Huissen (Gelderland) een plekje op de ranglijst bemachtigd.

Opvallend is dat Nederlanders boven de rivieren betrekkelijk laat op zoek gaan naar Carnavalskleding in vergelijking met Brabanders en Limburgers.

Eerste volksfeest van het jaar

Na oud en nieuw, is Carnaval het eerste volksfeest dat massaal wordt gevierd. Na de jaarwisseling stijgt de vraag naar carnavalskleding dan ook explosief. Dagelijks zoeken duizenden Nederlanders online naar de ideale carnavalsoutfit.

Omdat Carnaval dit jaar later valt dan het voorgaande jaar, is de piek in online zoekgedrag nu gelijkmatiger in opbouw dan vorig jaar. Naar verwachting zal de grootste piek begin februari plaatsvinden.

Benieuwd naar de volledige top 50? Bekijk dan de Landelijke Carnavalsindex 2017.

Lees ook:Carnavalskoorts! + video’s
Lees ook:Zwemmen in grote rivieren gevaarlijk!
Lees ook:Meeste kerstkaarten in Kapelle
Lees ook:Geen markt!
Lees ook:Sleutels prinsen carnaval!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hulst bemachtigt plek in Carnavalskleding top 50!

  1. carnavalskleding

    verrassende uitslag! Niet gedacht dat Eindhoven de leider onder de rivieren zou zijn als grote stad. Had Breda of Den bosch eerder verwacht

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>