Nieuwe energieprijzen

MIDDELBURG – De stijging van de inkoopprijzen van energie op de handelsmarkt die in de 2e helft van 2016 werd ingezet heeft zich in de eerste maanden van 2017 versterkt doorgezet. Daardoor stijgt voor DELTA-klanten de variabele energieprijs ten opzichte van 1 januari 2017 met € 67,-* per jaar. Deze stijging wordt vrijwel volledig veroorzaakt door stijging van de gasprijzen, doorgaans de grootste kostenpost op de energierekening van een huishouden. Deze stijging is uiteraard niet van toepassing op klanten die op 1 juli 2017 een contract met vaste prijzen hebben dat nog minimaal een half jaar tot maximaal twee-en-half jaar loopt.

Met deze stijging van de variabele energieprijzen wordt de volatiliteit van met name de gasprijs weer eens duidelijk. De energieprijzen worden ieder jaar op 1 januari en op 1 juli opnieuw vastgesteld. Per 1 januari 2017 stegen de variabele energieprijzen met € 15,-. Per 1 juli 2016 daalden echter de variabele energieprijzen nog met maar liefst € 117,-. Toen sprak DELTA van “het laagste prijsniveau in 12 jaar”. Dat werd bereikt na enkele jaren van constante daling van de energieprijzen. In de 2e helft van 2016 werd na jaren van daling weer een stijging van de prijzen op de handelsmarkt ingezet.

Vaste prijzen

De energieprijzen die horen bij een één- of driejarige overeenkomst met vaste leveringsprijzen liggen per 1 juli 2017 lager dan de variabele prijzen. In het geval van een driejarige overeenkomst met vaste leveringsprijzen is de klant per jaar € 40,-* minder kwijt ten opzichte van een overeenkomst met variabele leveringsprijzen. Voor klanten die zekerheid willen is het dus interessant om de leveringsprijzen voor één of drie jaar vast te zetten. De klant krijgt dan op korte termijn niet te maken met eventuele verdere prijsstijgingen.

Nieuw aanbod

Klanten van wie de huidige leveringsovereenkomst met vaste prijzen op 1 juli aanstaande afloopt, kunnen een afgewogen keuze maken voor hun nieuwe leveringsovereenkomst. Deze klanten krijgen van DELTA automatisch een nieuw aanbod toegestuurd.
*Bij een gemiddeld jaarverbruik van 3.000 kWh elektriciteit en 1.450 m3 gas

Lees ook:DELTA verlaagt energietarieven!
Lees ook:DELTA goedkoper!
Lees ook:Gas duurder bij DELTA!
Lees ook:Stijging energiebelastingen en netbeheerkosten
Lees ook:Minder inwoners gemeente Hulst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>