Voortgang gebiedsontwikkeling Perkpolder

PERKPOLDER – In de raadsvergadering van 13 juli 2017 besloot de gemeenteraad van Hulst de aandelen van Perkpolder Beheer BV van de provincie Zeeland over te nemen. Tevens werd besloten dat de gemeente Hulst volledig borg zal staan voor de financiering van Perkpolder Beheer Bv. De Provincie Zeeland verstrekte op haar beurt een garantstelling van de 3,3 miljoen euro.

De afgelopen tijd is intensief gewerkt om de overeenkomsten uit te werken. Het uittreden van de Provincie Zeeland is geregeld in een vaststellingsovereenkomst. Daarbij is ook de garantstelling vastgelegd. In de overeenkomst werd ook bepaald dat de overdracht van de aangekochte gronden – door de Provincie Zeeland aan Perkpolder Beheer BV – in 2017 moest plaatsvinden. Ook voor de overdracht en de levering van de aandelen – van de Provincie Zeeland aan de gemeente Hulst – werd een overeenkomst opgesteld.
De aandeeloverdracht heeft op 5 december 2017 plaatsgevonden. De gemeente Hulst is sindsdien enig aandeelhouder van de gebiedsontwikkeling Perkpolder.

Op 28 december 2017 nam Perkpolder Beheer BV de gronden van de Provincie Zeeland over. Die dag werden de contracten hiervoor ondertekend. Alle gronden binnen het projectgebied Perkpolder zijn nu in eigendom van Perkpolder Beheer BV.

Vervolgstappen
Nu deze stappen zijn gezet, wordt verder in overleg getreden met de projectontwikkelaar om uiteindelijk te komen tot een koop/ontwikkelovereenkomst. Dit gebeurt in nauw overleg met de gemeenteraad van Hulst. Alvorens te komen tot de genoemde overeenkomst wordt ook eerst meer inzicht gegeven in de randvoorwaarden die gesteld worden aan het ophogen van de Westelijke Perkpolder. Over dit laatste zal besluitvorming plaatsvinden in raad.

Doelstelling gebiedsontwikkeling
De Gebiedsontwikkeling Perkpolder heeft tot doel de economische structuur te verbeteren in het noordelijk deel van de gemeente door het creëren van een aantrekkelijk recreatie en woongebied.

In het project verandert de functie van de Westelijke Perkpolder van agrarisch naar recreatief en wonen. De jachthaven komt in de voormalige veerhaven. Daarnaast krijgt het veerplein een woon- en verblijffunctie. De gebiedsontwikkeling heeft ongetwijfeld tot gevolg dat de werkgelegenheid wordt gestimuleerd. Door een aantrekkelijke verblijfsomgeving te maken, zal dit ook een aantrekkende werking hebben op de ruime omgeving. Meer inwoners, meer toerisme, meer sportfaciliteiten.

Lees ook:Uitvoering Perkpolder
Lees ook:Project Perkpolder
Lees ook:Gemeente Hulst en Provincie Zeeland pakken door met Perkpolder!
Lees ook:Strandseizoen Perkpolder!
Lees ook:Perkpolder: Zorgvuldigheid voorop

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voortgang gebiedsontwikkeling Perkpolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>