Redbad heeft raakvlakken met Zeeuwse Michiel de Ruyterfilm

VLISSINGEN – De film Redbad zal pas op 28 Juni in de Nederlandse bioscoop te zien zijn, maar wie niet kan wachten kan op Heroes Dutch Comic Con alvast een zeer exclusief en uitgebreid voorproefje nemen. Opvallend is dat veel betrokkenen raakvlakken hebben met de eerder gelanceerde “Zeeuwse” Michiel de Ruyterfilm.

Tijdens het evenement, op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs Utrecht, zal nooit eerder vertoond beeldmateriaal van redbad worden vrijgegeven aan de bezoekers. Niemand minder dan cast & crew members Roel Reiné, Egbert-Jan Weeber en Lisa Smit komen dit presenteren.

Regisseur en Director of Photography

Roel Reiné is regisseur en tevens de Director of Photography van Redbad. Na enkele speelfilms in Nederland waaronder de met een Gouden Kalf voor Beste Regie bekroonde actiefilm The Delivery verhuist hij in 2005 naar Los Angeles. In de laatste 10 jaar heeft hij voor de grote studio’s diverse Amerikaanse speelfilms geregisseerd. In 2015 regisseerde Reiné de actiedrama film Michiel de Ruyter, daarna volgde Netflix’s Black Sails en recent de eerste twee afleveringen van Inhumans.

BONIFATIUS | Egbert-Jan Weeber

Egbert-Jan is een van de hoofdrolspelers in Redbad. Daarnaast is hij bekend van

zijn rollen in films als Oesters van Nam KeeVan God LosBollywood HeroSintBrammetje BaasHartenstraat en Michiel de Ruyter. Op tv was Weeber te zien in de serie Bloedverwanten, speelde hij meerdere seizoenen in Verborgen Gebreken en had hij een hoofdrol in de serie Moeder, ik wil bij de revue.

FENNE | Lisa Smit

Lisa vertolkt in Redbad de rol van Fenne en is o.a. bekend van haar speelfilmdebuut als Liselore in De Griezelbus. Hierna volgde rollen in de psychologische thriller TBS, Shocking Blue (en in de One Night Stand Mijn Marko). In 2011 werd Lisa gecast voor de Duitse speelfilm Quellen des Lebens in de regie van de beroemde Duitse regisseur Oskar Roehler. In 2008 won zij de Cosmo-Girl Born to Lead Award en haalde ze de shortlist voor beste actrice van de Rembrandt Awards.

Lees ook:Speelfilm over Vlissingse zeeheld Michiel de Ruyter!
Lees ook:Brandalarm bij castpresentatie Michiel de Ruyterfilm!
Lees ook:Horrorsint dringt via internet Zeeuwse huiskamers binnen
Lees ook:Argentijnse Oscar inzending bij Cinema Middelburg: Wakolda!
Lees ook:Serie over Annie M.G. Schmidt als marathonvoorstelling in bioscopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>