Verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’

MIDDELBURG – De verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ is eerder deze maand gestart. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank, en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sport-­ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot 9 april, waarna de stemperiode begint. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen.
Verenigingen: het grootste sociale netwerk van ons land
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

Nomineren en stemmen
Nadat de verenigingen zich genomineerd hebben, start vanaf 9 april tot 20 mei a.s. de stemperiode. Het publiek kan via www.verenigingvanhetjaar.nl stemmen op hun favoriete vereniging. Bij het uitbrengen van een stem worden ook waarderingscijfers gegeven. Om stemmen te werven is er vanaf de start van de stemperiode voor verenigingen gratis promotiemateriaal beschikbaar op de website. Ook mensen die hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging maken kans op leuke prijzen.

Winnen in de gemeente, provincie en de landelijke finale
In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). De gemeente- en ook de provinciewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekendgemaakt.

Vakjury komt langs op de vereniging
De vakjury bezoekt vervolgens de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie kiest zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september. De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger en Kunstbende-boegbeeld Lucas Hamming. Bekijk hier de video’s van de vakjuryleden waarin ze vertellen hoe hun carrière begonnen is en welke rol de vereniging daarin speelde.

Kijk voor meer informatie, nomineren en stemmen op: www.verenigingvanhetjaar.nl
Volg de verkiezing via: Twitter | Instagram | Facebook | YouTube
Promotiemateriaal (posters, banners, posts) vind je op: www.verenigingvanhetjaar.nl/promotiemateriaal 

Lees ook:Gefeliciteerd! Akke Bijland uit Axel is beste Zeeuwse buur!
Lees ook:Gratis zonnepanelen !
Lees ook:Aanmeldperiode wedstrijd Het Zon Effect verlengd!
Lees ook:Noord-Beveland zet vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje!
Lees ook:Beste casino in Sluis?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>