Ma’ Rosa en meer bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – In Cinema Middelburg draait vanaf donderdag 29 maart om 20.00 uur. Ma’ Rosa.Deze Ma’ Rosa (Gouden Palm voor beste actrice Jaclyn Jose) heeft vier kinderen. Ze runt een kleine kruidenierszaak in een arme wijk in Manilla waar iedereen haar kent en waardeert. Om de eindjes aan elkaar te knopen, verkopen zij en en haar man kleine hoeveelheden verdovende middelen. Wanneer Ma’ Rosa en haar – verslaafde – man worden gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau, blijkt dat de agenten nog hebzuchtiger en wreder zijn dan welke drugsdealer of junkie ook.

https://youtu.be/Wyd31XIB6yM

Trailer en tickets > 

Hannah

Het leven van Hannah (Charlotte Rampling) krijgt een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gearresteerd. Ogenschijnlijk onaangedaan gaat Hannah door met de dagelijkse dingen. Ze doet haar huishouden, is de liefdevolle oppas van een kleine jongen en bezoekt de wekelijkse repetities van een amateurtheatergezelschap. Nergens wordt gesproken over haar situatie, het is alsof niemand weet wie zij is. Langzamerhand overvalt de eenzaamheid haar.

Te zien vanaf donderdag 29 maart om 15.30 uur.

Trailer en tickets > 

Elias, alle ankers vooruit!

Elias de Kleine Reddingsboot is eindelijk op het grote doek te zien! Tijdens een grote storm krijgt Elias een noodoproep vanuit de Grote Haven: er is een schip in gevaar. Gelukkig lukt het Elias om hem te redden en als beloning mag hij in de Grote Haven komen werken. Ondanks dat hij zijn vriendjes moet achterlaten, heeft Elias toch heel veel zin in dit nieuwe avontuur.

Noorwegen, Nederlands gesproken, alle leeftijden, duur: 74 minuten.

Te zien op:
vrijdag 30 maart om 15.00 uur
zondag 1 april om 13.30 uur
woensdag 4 april om 14.00 uur

Trailer en tickets >

Foxtrot 

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder.

Eenmalig te zien op zaterdag 31 maart om 21.30 uur.
Best of Movies that Matter 2018
Israël 2017, Nederlands ondertiteld.

Trailer & tickets > 

Ask the sexpert  

Humoristisch portret van de 93 jaar oude dokter Mahinder Watsa: dé man achter de superpopulaire column ‘Ask the Sexpert’ in de Indiase krant Mumbai Mirror. Watsa bespreekt daarin openhartig seksualiteit en de do’s en don’ts van het in India zeer beperkt besproken en door taboes omgeven thema seks.

Eenmalig te zien op zaterdag 31 maart om 15.30 uur.
Best of Movies that Matter 2018
Engels en Hindi gesproken, Engels ondertiteld.

Trailer & tickets > 

Armed to the teeth 

IJzingwekkende en hartverscheurende reconstructie van de moord op twee studenten door het Mexicaanse leger in 2010. Wanneer Jorge en Javier op een avond op het punt staan uit te gaan, worden ze doodgeschoten door militairen die achter criminelen aan zitten.

Eenmalig te zien op zaterdag 31 maart om 19.00 uur.
Best of Movies that Matter 2018.
Mexico 2018, Engels ondertiteld

Trailer & tickets > 

Lees ook:The Florida Project bij Cinema Middelburg
Lees ook:Arrhythmia en meer IFFR-favorieten bij Cinema Middelburg
Lees ook:7 Giorni bij Cinema Middelburg
Lees ook:Hampstead en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>