Asielzoekerscentrum Goes gaat dicht

GOES – Het Goese asielzoekerscentrum, aan de Albert Plesmanweg sluis 1 oktober. Het AZC in Goes is in januari 2011 geopend. De opvanglocatie in Goes is een zogeheten gezinslocatie. De sluiting van het AZC heeft gevolgen voor het Goese onderwijs. In totaal gaan 63 kinderen vanuit het AZC naar school bij de Tweemaster, t Noorderlicht en de Holtkampschool.  Ook gaan er een aantal naar het middelbaar onderwijs. Naar verwachting zullen de kinderen daar na de zomervakantie niet meer terugkeren. De scholen zijn vanmiddag door de gemeente geïnformeerd.

Burgemeester Herman Klitsie leeft mee met de AZC- bewoners en hun kinderen, die voor zover mogelijk,  hun leven binnen de Goese gemeenschap hebben opgebouwd. Sommige kinderen gaan hier al jaren naar school. Ook voor de medewerkers van het COA en de vrijwilligers van het AZC Goes zal de sluiting veel impact hebben.

Lees ook:Herman Klitsie waarnemend burgemeester Goes
Lees ook:Brede school Wolphaartsdijk donderdag officieel open!
Lees ook:Kinderpostzegels: 4.800 Zeeuwtjes op pad!
Lees ook:Kinderpostzegels voor Zeeuwse goede doelen!
Lees ook:Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>