Werkzaamheden Ketelmakerij

 VLISSINGEN - VolkerWessels Vastgoed en gemeente Vlissingen sloten eerder een overeenkomst voor de realisatie van 86 woningen in het project de Ketelmakerij in het Scheldekwartier.  De voorbereidingen om in 2018 te kunnen starten met bouwen, zijn inmiddels in volle gang. Eind 2017 zijn op de locatie een aantal proefsleuven gegraven. Daardoor is er beter inzicht gekregen in de mate waarin oude funderingsresten in de bovenlaag van de bodem (eerste 2 meter onder het maaiveld) aanwezig waren. Die resten zijn toen verwijderd.

Onderzoek naar restobjecten

De hoeveelheid aangetroffen puin geeft aanleiding om ook onderzoek te doen naar de eventuele aanwezigheid van restobjecten op die plekken, waar de heipalen voor de toekomstige woningen aangebracht zullen worden. Dat gebeurt door op die plekken ‘voor te prikken’ tot circa 9 meter diepte.
Op de locatie Ketelmakerij zijn de plekken waar de heipalen komen en ‘voorgeprikt’ gaat worden, gemarkeerd met oranjegekleurde piketpaaltjes. De werkzaamheden zullen naar verwachting 2 weken in beslag nemen.

Lees ook:Voorbereidende werkzaamheden Ketelmakerij
Lees ook:Woningbouwplan ‘De Broederband’ in het Scheldekwartier
Lees ook:Wietruimteam in actie!
Lees ook:Scheldekwartier volop in beweging!
Lees ook:Wonen in havengebied Kamperland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>