Zeeuwse burgemeesters maken vuist tegen geweld!


GOES – Helaas krijgen veel werknemers met een publieke taak te maken met agressie en geweld. Zo worden bijvoorbeeld ambulancemedewerkers, leraren en medewerkers van het openbaar vervoer met regelmaat bedreigd en soms zelfs mishandeld. Agressie en geweld maken het deze medewerkers moeilijk en soms zelf onmogelijk om hun werk te doen. Agressie en geweld zorgen daarnaast voor veel persoonlijk leed en letsel. Op vrijdag 16 november ondertekenen de Zeeuwse burgemeesters samen met verschillende organisaties met een publieke taak een convenant. In dit convenant spreken zij af om als werkgever aan de slag te gaan om de veiligheid van hun medewerkers met een publieke taak te verbeteren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het programma Veilige Publieke Taak (VTP) opgestart om het aantal voorvallen van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak te verminderen. Het programma is gestart in 2007 en loopt tot eind 2014.

De Zeeuwse burgemeesters vinden een veilige werkomgeving een basisvoorwaarde voor iedere werknemer. Agressie en geweld zijn onacceptabel, is de boodschap die ze gezamenlijk willen uitdragen. Daarom hebben ze besloten zich in Zeeland actief in te zetten om het aantal incidenten van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak te verminderen.

Het convenant wordt ondertekend op drie locaties:

Stadhuis Goes van 14.30 – 15.30 uur Stadhuis Vlissingen van 15.30 – 16.30 uur Stadhuis Terneuzen van 17.00 – 18.00 uur.

Lees ook:Minder geweld tegen ambtenaar!
Lees ook:Man belemmert ambulancemedewerkers!
Lees ook:Agressie tegen hulpverlener kost jaarlijks 350 miljoen!
Lees ook:Door het lint…..
Lees ook:Arrestatie na bedreiging BOA’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>