Rubriek: Culinair

Kinderburgemeester Lara van Son trakteert stemmers

KAPELLE – De dag van de gemeenteraadsverkiezingen, woensdag 21 maart, worden stemmers op gezonde fruitsmoothies getrakteerd door de Kapelse kinderburgemeester Lara van Son. De kinderburgemeester is van 07.30 tot 08.30 uur aanwezig op het stembureau CBS De Hoeksteen in Wemeldinge. De smoothies worden door Lara zelf gemaakt. Het idee om gezonde fruitsmoothies aan te bieden

Lees verder...

Het is pannenkoekendag

MIDDELBURG – Oud en jong mogen ook in Zeeland smullen. Vandaag, vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekdag. En houden 72 scholen in Zeeland een pannenkoekfeest voor jong en oud. Opa’s en oma’s en ouderen uit verzorgingshuizen worden op die dag in het zonnetje gezet. Lekker samen pannenkoeken eten en aandacht voor elkaar, daar draait

Lees verder...

Kaasboerderij Schellach te bewonderen tijdens AH Buitendag

MIDDELBURG – Verse producten zoals groenten, vlees, kaas en brood komen dagelijks vanuit de supermarkt op onze borden. Maar waar komen al deze producten eigenlijk vandaan? En hoe worden ze geteeld of gemaakt? Tijdens de AH Buitendag op maandag 2 april (tweede paasdag) kan iedereen op ontdekkingstocht bij de Zeeuwse kaasboerderij Schellach in Middelburg. Zij

Lees verder...

Kookpunt Hulst

HULST – Wethouder Frank van Driesscheopende onlangs in Hulst het Kookpunt. Hij deed dat samen met koks van het Kookpunt. Het Kookpunt is gevestigd in het buurthuis ’t Onderonsje aan de Assestraat 43 in Hulst. Het is een maaltijdactiviteit, bedoeld voor mensen die (al dan niet tijdelijk) verminderd sociaal redzaam zijn. In het Kookpunt wordt

Lees verder...

Kookwedstrijd op het water Slag op de Schelde

KAMPERLAND – De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury van

Lees verder...

Het Beste Restaurant van Nederland is…

MIDDELBURG – De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije*** uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’! Voor het vierde jaar op rij weet het restaurant uit Zwolle de titel op haar naam te zetten. Terugkerende winnaars Niet alleen De Librije*** keerde dit jaar terug als winnaar. Ook

Lees verder...

Sterrenrestaurant Katseveer breidt uit met luxe appartement

WILHELMINADORP – Restaurant Katseveer in het Zeeuwse Wilhelminadorp beschikt sinds kort over een gloednieuw appartement dat direct boven het restaurant is gelegen. Appartement Zilte Lucht heeft een ruim balkon en een spectaculair uitzicht over de Oosterschelde. Met het appartement bieden eigenaren Jessica en Rutger van der Weel hun gasten een totaalbeleving in combinatie met het

Lees verder...

Mannenontbijt bij Polderhuis in Westkapelle

WESTKAPELLE – Het Polderhuis in Westkapelle houdt in 2018 vier keer een mannenontbijt. Dit nieuwe initiatief op zaterdagochtend bestaat uit een ontbijt en een activiteit en is, zoals de naam al zegt, speciaal voor mannen. Vooral mannen met een kleinere sociale kring. Het mannenontbijt is 14 april, 9 juni, 8 september en 10 november. Veel mannen

Lees verder...

Restaurant Awards

KRUININGEN – Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Interscaldis in Kruiningen is natuurlijk een kanshebber. 4-op-1-rij voor het

Lees verder...

Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

GOES – Goes heeft er sinds 2 januari een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een ongedwongen sfeer kunnen eten.   Smaakvol,

Lees verder...

Oliebollen doen het nu al goed

GOES – Hoewel de Kerst nog moet aanbreken doet de oliebollenverkoop het goed. Zo ook hier bij de Goese oliebollenkraam op de Grote Markt. Daar wordt al veel ingekocht en opgesnoept.

Lees verder...

Zeeuwse oliebollenbakkers kunnen rustig slapen…..

MIDDELBURG – Zeeuwse oliebollenbakkers kunnen rustig slapen, want ze lopen komende week niet de kans dat ze wat betreft hun traditionele baksels met de grond worden gelijkgemaakt in de jaarlijkse oliebollentest van het Algemeen Dagblad (AD). Vanwege aanhouden kritiek over de schade voor de ondernemers, heeft het AD besloten om enkel de 75 beste bakkers

Lees verder...

Inter Scaldes derde Michelinster

KRUININGEN – Het Kruiningse restaurant Inter Scaldes  heeft maandag de derde Michelinster gekregen. Dat gebeurde tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Lees verder...

Mezger wint landelijke én provinciale HEERLIJK10Daagse publieksprijs

DOMBURG – De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer

Lees verder...

Sterrenrestaurant De Kromme Watergang viert 25-jarig jubileum in CCXL

VLISSINGEN – Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’. Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in CCXL theater in Vlissingen. Dan passeert een keur aan Nederlandse topartiesten de revue. Zo hebben Maikel

Lees verder...