Rubriek: Culinair

Restaurant Awards

KRUININGEN – Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Interscaldis in Kruiningen is natuurlijk een kanshebber. 4-op-1-rij voor het

Lees verder...

Zeeuwse koks Marc Everse en Niek Traas openen restaurant Kale & de Bril in Goes

GOES – Goes heeft er sinds 2 januari een nieuw restaurant bij: restaurant Kale & de Bril. Eigenaren zijn chefs Marc Everse en Niek Traas. De Zeeuwen, die eerder bij diverse toprestaurants werkten, willen in Goes een restaurant op niveau neerzetten waar gasten voor een betaalbare prijs in een ongedwongen sfeer kunnen eten.   Smaakvol,

Lees verder...

Oliebollen doen het nu al goed

GOES – Hoewel de Kerst nog moet aanbreken doet de oliebollenverkoop het goed. Zo ook hier bij de Goese oliebollenkraam op de Grote Markt. Daar wordt al veel ingekocht en opgesnoept.

Lees verder...

Zeeuwse oliebollenbakkers kunnen rustig slapen…..

MIDDELBURG – Zeeuwse oliebollenbakkers kunnen rustig slapen, want ze lopen komende week niet de kans dat ze wat betreft hun traditionele baksels met de grond worden gelijkgemaakt in de jaarlijkse oliebollentest van het Algemeen Dagblad (AD). Vanwege aanhouden kritiek over de schade voor de ondernemers, heeft het AD besloten om enkel de 75 beste bakkers

Lees verder...

Inter Scaldes derde Michelinster

KRUININGEN – Het Kruiningse restaurant Inter Scaldes  heeft maandag de derde Michelinster gekregen. Dat gebeurde tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Lees verder...

Mezger wint landelijke én provinciale HEERLIJK10Daagse publieksprijs

DOMBURG – De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer

Lees verder...

Sterrenrestaurant De Kromme Watergang viert 25-jarig jubileum in CCXL

VLISSINGEN – Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’. Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in CCXL theater in Vlissingen. Dan passeert een keur aan Nederlandse topartiesten de revue. Zo hebben Maikel

Lees verder...

Wat een streken (7): Allemaal aan de Kapelse stoofpot

KAPELLE – In Zeeland houden ze van lekker eten. En dat beperkt zich niet tot vis. Zo is er de Kapelse Stoofpot. Heerlijk met scharrelrundvlees en op zijn best geserveerd met aardappels en seizoen groenten. Ik maak het deze week als tegenwoordige Zeeuw voor mijn ouders. Mijn boodschappenlijstje ziet er als volgt uit: een pond

Lees verder...

Mosselfeest Philippine succes

PHILIPPINE – Het mosselfeest in Philippine is een groot succes. Het smakelijke evenement wordt dit weekeinde in het Zeeuws-Vlaamse dorp gehouden. Het trekt vooral veel Belgen, die gek zijn op onze Zeeuwse mosselen.

Lees verder...

Boerenontbijt voor nieuwkomers Noord-Beveland

CLIJNSPLAAT- Het Boerenontbijt voor nieuwe inwoners cab de gemeente Noord-Beveland is zaterdag 2 september in Colijnsplaat. En verzorgd door de ZLTO, Vrouwen van Nu en de gemeente Noord-Beveland. Nieuwe inwoners die zich sinds 1 augustus 2016 op ons mooie eiland hebben gevestigd, hebben een uitnodiging ontvangen. Het ontbijt vindt plaats in Proefboerderij de Rusthoeve in

Lees verder...

Middelburgse mosselfeesten

MIDDELBURG – op de Middelburgse Vlasmarkt zijnvan donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juli de mosselfeesten. Een culinair feest voor bourgondiërs en fijnproevers, waar de Zeeuwse lekkernij centraal staat. Alle cafés en restaurants uit de sfeervolle Vlasmarkt doen mee. De een legt de nadruk op het eten, de ander op muziek en algeheel feestgedruis.

Lees verder...

Diner ‘Makan voor Maluku’

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft op het gebied van internationale samenwerking een stedenband met Ambon in Indonesië. De gemeente subsidieert en ondersteunt de particuliere Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA). Via deze stichting worden er in Ambon gezamenlijk diverse projecten uitgevoerd op het gebied van gezondheidszorg, milieu en economie. Medische hulp De SSVA zendt elk jaar medische teams uit naar

Lees verder...

Zeeuwse mannen geven BBQ-skills een 7

MIDDELBURG  – Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie. Zeeuwse mannen geven hun eigen BBQ-skills gemiddeld een 7. Mannen worden niet alleen door zichzelf bestempeld als de beste persoon achter de barbecue, 40 procent van

Lees verder...

Diner Makan voor Maluku

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft op het gebied van internationale samenwerking een stedenband met Ambon in Indonesië. De gemeente subsidieert en ondersteunt de particuliere Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA). Via deze stichting worden er in Ambon gezamenlijk diverse projecten uitgevoerd op het gebied van gezondheidszorg, milieu en economie. Medische hulp De SSVA zendt elk jaar medische teams uit naar

Lees verder...

De Kromme Watergang** aan de top in Zeeland

HOOFDPLAAT – Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald. Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om fijnproevers voordeliger kennis te laten maken

Lees verder...