Rubriek: Culinair

Diner ‘Makan voor Maluku’

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft op het gebied van internationale samenwerking een stedenband met Ambon in Indonesië. De gemeente subsidieert en ondersteunt de particuliere Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA). Via deze stichting worden er in Ambon gezamenlijk diverse projecten uitgevoerd op het gebied van gezondheidszorg, milieu en economie. Medische hulp De SSVA zendt elk jaar medische teams uit naar

Lees verder...

Zeeuwse mannen geven BBQ-skills een 7

MIDDELBURG  – Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie. Zeeuwse mannen geven hun eigen BBQ-skills gemiddeld een 7. Mannen worden niet alleen door zichzelf bestempeld als de beste persoon achter de barbecue, 40 procent van

Lees verder...

Diner Makan voor Maluku

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen heeft op het gebied van internationale samenwerking een stedenband met Ambon in Indonesië. De gemeente subsidieert en ondersteunt de particuliere Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA). Via deze stichting worden er in Ambon gezamenlijk diverse projecten uitgevoerd op het gebied van gezondheidszorg, milieu en economie. Medische hulp De SSVA zendt elk jaar medische teams uit naar

Lees verder...

De Kromme Watergang** aan de top in Zeeland

HOOFDPLAAT – Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald. Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om fijnproevers voordeliger kennis te laten maken

Lees verder...

Kookgroep Erasmuspark succesvol

GOES – De Goese Kookgroep Erasmuspark is succesvol. Lijkt het u leuk samen met anderen recepten uit te wisselen en samen te koken? Geef u dan nu op voor de kookgroep ‘Lekker koken’. De kookgroep is op verzoek van SVRZ en SMWO in november 2016 gestart en komt elke tweede donderdag van de maand in

Lees verder...

Pilot oesters rapen Oosterschelde

MIDDELBURG - Provincie Zeeland besluit een driejarige pilot te starten voor het beroepsmatig handmatig rapen van Japanse oesters in de Oosterschelde. Er is veel belangstelling voor het beroepsmatig rapen van oesters in de Oosterschelde, maar dat mag nu niet. Er is volop onderzoek verricht naar de mogelijkheden van het beroepsmatig rapen van oesters. De resultaten hiervan

Lees verder...

De beste restaurants 10 dagen voor een prikkie

GOES – Het liefst zouden we elke avond op topniveau willen eten. Een te lang bezette reserveringslijn bij jouw favoriete restaurant, een werkgever die te laat is met uitbetaling van het salaris, de elektriciteitsrekening die veel hoger uitpakt dan geraamd, en zo zijn er nog talloze redenen op te sommen waarom dat luxe etentje alsmaar

Lees verder...

Beste Zeeuwse friet op 37ste plaats AD-test

GOES – Bij het Algemeen Dagblad (AD) testen ze wat af. Haring, oliebollen en noem maar op. Dus ook friet. In de top 100 van de ochtendkrant deze zaterdag komt Zeeland niet zo goed uit de bus. De beste notering is op de 37ste plaats: Cafetaria Snack 1977, aan de Goese Oostsingel 50.

Lees verder...

Haringparty Veere

VEERE –  Ieder jaar houdt serviceclub Fifty-One Walcheren in samenwerking met de Werf te Veere de Haringparty Veere/Middelburg. Dit jaar staat deze gepland op woensdag 21 juni en zal er geld worden opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport , door middel van een loterij. Tijdens de Haringparty komen Walchenaren, ondernemers én particulier, samen om het haringseizoen in

Lees verder...

Smakelijk Pasen

MIDDELBURG – Wie wil er geen smakelijk Pasen? In ons land is dat inmiddels ook een traditie. Een heerlijk Paasontbijt, de hele dag door lekkernijen, waaronder paaseitjes en andere chocolade lekkernijen, hapjes en vanavond het paasdiner. Dit jaar zijn de asperges favoriet. Dus was ik vanmorgen vroeg al druk bezig met de voorbereidingen. eet smakelijk!

Lees verder...

Ben jij weer het haasje? Met dit recept wordt het Paasdiner een eitje…

Nu de paasdagen naderen zoekt iedereen naar lekkere gerechten die ook nog eens origineel zijn. Met dit traditionele Portugese recept van “Konijn in witte port” kom je zeker goed voor de dag. Door het stoven in witte port, wordt het konijn nog malser en sappiger. En met de mooie gele kleur van de port tovert

Lees verder...

Eet 800-jarig Middelburg gezond?

MIDDELBURG – Eet 800-jarig Middelburg gezond? In elk geval afgelopen woensdagavond vlogen de gezonde groentes in het rond in de burgerzaal van het stadhuis in Middelburg. TV-kok Pierre Wind bracht de kinderen op een enthousiaste wijze een aantal belangrijke voedingslessen bij. Ook liet hij de kinderen een eed (eetbelofte) afleggen: ik zal nooit meer zeggen:

Lees verder...

Echte Bakker Piet Daane bakt beste Paasbrood

VLISSINGEN – In de bakkerij en winkels van Echte Bakker Piet Daane is een feeststemming. Ze zijn sinds donderdag 30 maart de nummer 1 in het bakken van Paasbrood. Bakker/eigenaar Peter Daane: “Vanmiddag 1e prijs gewonnen voor het Beste Paasbrood van Nederland. Echte super, niet meer normaal gewoon. WOW! Dat moet gevierd worden. Vanaf morgen

Lees verder...

Nationale pannenkoekendag

MIDDELBURG – Goed nieuws voor de lekkerbekken onder ons. Het is vrijdag 24 maart Nationale pannenkoekendag. Zo gaan meer dan 1100 basisschoolkinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. En die gaan ze natuurlijk met veel plezier verorberen.  

Lees verder...

Bakker Daane: Mag het iets dikker?

VLISSINGEN – “Mag het ietsje dikker? Die opmerking kregen we de laatste tijd steeds vaker”, meldt bakker Peter Daane, eigenaar van Piet Daane-bakkerijen in Vlissingen en Middelburg dinsdag. “En ja, vanaf nu mag het ietsje dikker. Gewoon omdat het kan. Dikke Boterhammen, meer brood in je boterham. In onze winkel in Paauwenburg, Vlissingen kunt u

Lees verder...