Politie doet het licht uit bij illegale houseparty!


BERGEN OP ZOOM / GOES – De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november een einde gemaakt aan een illegale houseparty. Het feest werd gehouden in een leegstaand bedrijfspand in Bergen op Zoom. Er was geen vergunning voor het feest en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie.

Een beveiliger meldde de illegale houseparty bij de politie. Er waren naar schatting 250 bezoekers binnen. Ze waren afkomstig uit Nederland, waaronder diverse Zeeuwen, Frankrijk, België en Duitsland. Kennelijk was er via social media en op nternet ruchtbaarheid aan het feest gegeven. Surveillance eenheden zagen dat er nog meer feestgangers in aantocht waren. Daarom werd besloten het bedrijventerrein af te zetten om verdere toestroom te voorkomen. Burgemeester Polman werd direct over het incident geïnformeerd. Besloten werd onder meer vanwege het ontbreken van een vergunning en de brandveiligheid de organisatie te sommeren het feest te beëindigen. Een groot deel van de bezoekers vertrok daarna uit eigen beweging. Omdat de muziek toch bleef spelen en ongeveer 70 bezoekers in het pand bleven, besloot de politie om iedereen naar buiten te geleiden. Een deel van de muziekapparatuur zoals draaitafels en mengpaneel is in beslag genomen. Een 29-jarige man uit Den Bosch werd aangehouden op grond van de APV, hij was DJ op het feest. Ook werd een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd die niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. Tijdens de ontruiming, waarbij 40 agenten, waaronder Zeeuwse mannen in het blauw, betrokken waren, zorgde de brandweer voor een goede verlichting van het terrein.

Reactie burgemeester

Burgemeester Polman toonde zich na afloop tevreden over de actie: “Deze loods was volstrekt niet geschikt voor een dergelijk feest. Er was geen vergunning afgegeven en er was sprake van een gevaarlijke situatie niet alleen voor bezoekers maar ook voor de omgeving. In het pand was het namelijk donker en alleen verlicht met kaarsen. Hierdoor was er gevaar voor brand en ongevallen in de loods. Dat waren de belangrijkste redenen voor het beëindigen van deze illegale houseparty”.

Lees ook:Politie ontdekt illegale houseparty!
Lees ook:Illegale houseparty beëindigd!
Lees ook:Wietkwekerij met 700 plantjes ontmanteld!
Lees ook:Wietstekkerij aangetroffen!
Lees ook:Illegale houseparty voorkomen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>