Weer inbraak Middelburgse Mediamarkt!

gsm blog
MIDDELBURG – Bij de Mediamarkt aan de Mortiereboulevard in MIddelburg is opnieuw ingebroken. Rond 2.20 uur afgelopen nacht kwam er een melding van een inbraakalarm van de winkel binnen. Door de meldkamer zijn direct agenten in diverse politieauto’s naar het adres toegestuurd. Zij waren snel ter plaatse.

Het pand werd door de agenten rondom afgezet en de mogelijke vluchtroutes door politieauto’s uit voorzorg afgezet met spijkermatten.

Agenten zijn naar binnen gegaan en hebben het pand doorzocht. Zij troffen echter niemand meer aan. Al snel zagen zij dat er via het dak met onder andere behulp van een ladder naar binnen was gekomen. Op het dak lagen diverse spullen die bij de inbraak waren gebruikt. De brandweer heeft met een hoogwerker geholpen om agenten op het dak te zetten zodat zij deze spullen veilig konden stellen voor onderzoek. Ook hebben zij via de hoogwerker een politiehond op het dak gezet. Deze heeft het gehele dak, ook van aangrenzende panden onderzocht op sporen die ook in het onderzoek worden meegenomen.

Er zijn warmtebeeldcamera’s ingezet om te onderzoeken of er nog daders in de omgeving waren maar dit bleek niet het geval. Ook in de omgeving van de winkel en andere winkels is gezocht maar ook bij deze zoektocht is niemand aangetroffen. In de winkel zijn camerabeelden veilig gesteld waarop de mogelijke daders te zien zijn.

Tijdens deze inbraak zijn enkele tientallen telefoons gestolen.

Warmtebeeldcamera’s registreren de elektromagnetische straling in het infraroodspectrum, die door alle objecten wordt uitgezonden afhankelijk van hun temperatuur, en vertalen deze naar een zichtbaar beeld. De scherpe warmtebeelden bieden een uitstekend nachtzicht, ongeacht de verlichtingsomstandigheden. Ook in situaties waarin het normale zicht door duisternis, rook of lichte mist wordt belemmerd, levert een warmtebeeldcamera een duidelijk beeld. Vooral ‘s nachts is deze camera goed te gebruiken. Heel vaak verstopt de verdachte zich wanneer politie er aan komt. Dan komt deze camera goed van pas.

Recentelijk was er ook een inbraak bij de Mediamarkt in de Zeeuwse hoofdstad.

Lees ook:Politie achtervolging na inbraak Mediamarkt
Lees ook:Meest gelezen 2011 – 7e plaats! – Politie achtervolging na inbraak Mediamarkt
Lees ook:Inbraak Kapelse winkel!
Lees ook:Onschuldige toeristen gearresteerd!
Lees ook:Inbraak tankstation Hulst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>