Gevaarlijk rijgedrag!

politie snelweg blog
VLISSINGEN – De politie heeft in Vlissingen afgelopen donderdagavond een 46-jarige inwoner van Kloetinge betrapt op gevaarlijk rijgedrag.

Rond 23:30 uur surveilleerde de verkeerspolitie in de omgeving van het industrieterrein aan de Sloeweg. De automobilist uit Kloetinge viel op door de hoge snelheid waarmee hij reed, haalde in over een doorgetrokken streep en nam de afslag naar de snelweg via de vluchtstrook. Hij kreeg een boete voor de doorgetrokken streep van € 220.

EMG

Ook is er door de politie een melding gemaakt naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het CBR zal hem oproepen voor een driedaagse cursus EMG (Educatieve Maatregel Gedrag). De kosten (€ 954) van deze cursus zijn voor rekening van de Kloetinger. De verkeersagenten zagen ook dat andere automobilisten het niet zo nauw namen met de verkeersregels. De politie zal vaker op het industrieterrein gaan controleren.

Doel maatregel

De EMG heeft als doel dat bestuurders niet weer risicovol rijgedrag vertonen in het verkeer. En kan worden opgelegd aan zowel beginnende als ervaren bestuurders die zijn aangehouden voor gevaarlijk of risicovol rijgedrag. Voorbeelden daarvan zijn bumper kleven, afsnijden, onnodig remmen, snelheidsovertredingen, onnodig links rijden, inhalen bij verbod, geen richting aangeven, verkeerd gebruik van lichten en (geluids)signalen, op de vluchtstrook rijden en negeren van rood licht. Deelname aan deze cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Lees ook:Brabander in Zeeland gaat goed de fout in!
Lees ook:Alcoholcontrole!
Lees ook:Gevaarlijk rijgedrag!
Lees ook:Gevaarlijk rijgedrag door afleiding!
Lees ook:Ernstige verkeersovertredingen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>