“Serie-overvaller Chinees gepakt!”

overvaller2
OOST-SOUBURG – De 41-jarige man die zaterdagavond in Oost-Souburg werd aangehouden toen hij zich verdacht gedroeg, heeft bekend eerder een Chinees restaurant te hebben overvallen. De politie onderzoekt of hij ook verantwoordelijk is voor de andere overvallen op Chinese restaurants in Zeeland.

Een oplettende voorbijganger meldde de politie zaterdagavond 30 november jl. dat een man zich verdacht ophield nabij een Chinees restaurant in Oost-Souburg. De melder vertelde bovendien dat het signalement van de verdachte man overeen kwam met datgene wat hij over de overvaller in de media had gelezen. Terwijl de getuige met de politie belde, hield hij de verdachte op afstand in de gaten. Toen de politie arriveerde en de verdachte controleerde troffen zij ook een wapen bij hem aan. Hij werd vervolgens aangehouden en ingesloten.

Nader onderzoek
Al snel bleek dat het signalement van de verdachte overeenkomt met het signalement dat bij enkele overvallen is opgegeven. Daarom is de man in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Tijdens zijn verhoor bekende hij in ieder geval verantwoordelijk te zijn geweest voor een van de overvallen gepleegd in 2012. Technisch en tactisch politieonderzoek moet uitwijzen of de man voor meer overvallen op Chinese restaurants verantwoordelijk is.

Veel onrust
De afgelopen twee jaar vond een reeks aan overvallen plaats op Chinese restaurants op Walcheren. In totaal werden zeven restauranteigenaren slachtoffer. Steeds was daarbij sprake van een donker gekleed persoon en een vuurwapen. De serie overvallen veroorzaakte veel onrust bij (Chinese) ondernemers. Met deze aanhouding hoopt de politie de overvallen te hebben gestopt.

Integrale samenwerking

Tijdens het onderzoek naar de overvaller is nauw samengewerkt met de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere en Chinese restauranthouders. Met name is veel geïnvesteerd in de bewustwording van restauranthouders op het nemen van preventieve maatregelen om overvallen te voorkomen. Ook de aandacht die telkens via (sociale) media is gegeven aan het signalement van de dader heeft de alertheid bij burgers vergroot. De politie is de getuige dan ook bijzonder dankbaar voor zijn doortastend optreden. De verdachte wordt woensdag a.s. voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Lees ook:Bekentenis alle overvallen Chinese restaurants!
Lees ook:Weer overval op Chinees restaurant: nu Vlissingen!
Lees ook:En dat is de vierde keer! Weer overval op Zeeuws Chinees restaurant!
Lees ook:Politie bezoekt andere Zeeuwse Chinese restaurants na overvallen bij collega’s!
Lees ook:Vrouw mishandeld in Oost-Souburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>