Politieauto uit de bocht!


NIEUWVLIET – Tijdens de achtervolging van een mogelijk gestolen auto vloog afgelopen vrijdagmiddag een politieauto in Nieuwvliet uit de bocht en reed tegen een hekwerk.

Rond 16.30 uur zag de politie in Groede een auto rijden voorzien van Belgische kentekenplaten. Bij navraag bleken deze platen in België als gestolen te zijn aangegeven. Verder rees het vermoeden dat ook de auto gestolen was. De agenten zette daarom de achtervolging in. De bestuurder van de auto, een Audi S6, was echter niet voornemens om te stoppen en gaf gas bij.

Achtervolging
Tijdens de achtervolging ging het in een scherpe bocht bij Restaurant de Vijf Weeghen aan de Lampsinsdijk in Nieuwvliet mis. Terwijl de Audi ter nauwer nood de bocht nam, verloor de agent de macht over het stuur. Zodoende reed hij tegen het hekwerk van de parkeerplaats van het restaurant. Terwijl de politiemeldkamer de restauranteigenaar hiervan in kennis stelde, vervolgde de politieauto de achtervolging. Tevergeefs, want de Audi raakte uit het zicht en werd even later in Cadzand leeg aangetroffen. De auto werd in beslaggenomen. Gezien de schade aan de politieauto werd deze ook getakeld.

Lees ook:Auto vliegt uit de bocht: 1 gewonde!
Lees ook:Bestuurder gestolen auto smeert ‘m!
Lees ook:Duitse personenauto gestolen in Nieuwvliet!
Lees ook:Automobilist ramt vangrail na achtervolging
Lees ook:Wilde achtervolging: toch gevlucht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>