Nep-hulpverleenster besteelt opa en oma!

politie logo

GOES – Hoe diep ben je gezongen, als je het volgende doet? Sinds 10 augustus jl zijn er in het Zeeuwse zes aangiftes gedaan van diefstal via babbeltruc door een zgn. ‘hulpverleenster’. Een vrouw belt aan bij haar slachtoffers en maakt zich bekend als medewerkster van de thuiszorg of assistente van de huisarts.

Eenmaal binnen verricht de vrouw simpele medische handelingen, zoals bloeddruk opmeten of wondverzorging. Daarna zijn de slachtoffers door de vrouw onder de douche gezet. De verdachte laat vervolgens haar slachtoffers even wachten omdat zij nog iets uit haar auto moet halen. Daarna verdwijnt zij spoorloos. Echter niet met lege handen, want haar slachtoffers zijn achteraf geld, sieraden en bankpasjes kwijt.

Pincode ontfrutseld

Opvallend is dat de slachtoffers kort na het bezoek van de ‘hulpverleenster’ gebeld worden door een zgn. medewerker van een bank. Deze beweert dat er iets met het bankpasje aan de hand is of dat het bankpasje is gevonden. Ter verificatie wordt dan om de pincode gevraagd. Bij één slachtoffer is het gelukt om de pincode te ontfrutselen.

Waarschuwing

Met enige regelmaat wordt geprobeerd met een babbeltruc woningen van ouderen binnen te komen. Vraag daarom iedereen die u niet kent en uw woning wilt binnenlaten om een legitimatiebewijs. Als u het dan nog niet vertrouwt, belt u gewoon even de instantie waarvoor die persoon werkt. Iemand die zich niet kan of wil legitimeren moet u pertinent niet binnenlaten.

Meld verdachte zaken

Verdachte situaties kunt u altijd direct doorgeven aan de politie. Wacht niet, maar bel meteen het alarmnummer 112. Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent via 0900 8844.

Lees ook:Te gek voor woorden! Bijna honderdjarige in huis bestolen
Lees ook:Hoogbejaarden slachtoffer babbeltruc!
Lees ook:Insluipers pikken portemonee uit woning in Bruinisse!
Lees ook:Bejaarde Axel slachtoffer babbeltruc!
Lees ook:Slachtoffers van babbeltruc in Middelburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>