Gewapende jongen!

pistool

MIDDELBURG – De politie heeft afgelopen zaterdag  een 14-jarige inwoner van de Gemeente Veere aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij had twee luchtdrukwapens bij zich.

Een oplettende getuige had de jongen 08:30 uur met de wapens zien staan op de Daauwendaelselaan. Agenten troffen hem korte tijd later op het Gervinsland aan en namen de wapens in beslag. Een van de wapens was nauwelijks van echt te onderscheiden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld over zijn arrestatie.

Over nepwapens

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Deze ‘neppers’ worden door Nederlanders vaak gekocht in Zuid-Europese landen zoals Spanje en Turkije. Ze zijn daar gewoon in de winkel te koop, omdat de plaatselijke wapenwetten minder streng zijn dan in ons land. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. De politie ziet ze vaak terug bij overvallen en straatroven. Daarom wordt er door de politie streng opgetreden tegen deze wapens. Wie zo’n imitatiewapen in zijn of haar bezit heeft, krijgt direct een proces-verbaal. De straffen voor jongeren variëren van een taakstraf tot (voorwaardelijke) jeugddetentie. Volwassen first-offenders kunnen een geldboete verwachten. Uiteraard worden de wapens in beslaggenomen.

Lees ook:Nepwapens!
Lees ook:Nepwapens uit vakantieland!
Lees ook:Geen nepwapen als vakantie-souvenir!
Lees ook:Gewapende jochies!
Lees ook:Illegaal met wapens aan de muur opgepakt in Aardenburg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>