Snorfietsdieven!

scootergastje

MIDDELBURG – Twee 17-jarige jongens uit Middelburg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Ravensteijnweg. Zij worden verdacht van diefstal of heling van twee snorfietsen.    

Alerte burger

Nadat er omstreeks 01.50 uur op de meldkamer een tip binnenkomt van een verdachte situatie op de Ravensteijnweg wordt er een surveillance-eenheid op afgestuurd. Een burger heeft twee jongens met donkere kleding en een capuchon op hun hoofd zien fietsen. Eén van hen heeft fietstassen achterop waar van alles uitsteekt. Gezien het nachtelijke uur vertrouwt deze het niet en belt de politie. Bij aankomst zien agenten drie jongens op een bankje zitten. Twee van hen voldoen aan het opgegeven signalement en bij hen staat ook een fiets met fietstassen. Daarin wordt echter niets bijzonders gevonden.

Warme uitlaat

Opmerkelijk is dat ongeveer vijf meter van de jongens twee snorfietsen bij een fietsenstalling geparkeerd staan met warme uitlaten. Tijdens het natrekken van de kentekenplaten wordt al snel duidelijk dat deze elders in Middelburg gestolen zijn. De jongens ontkennen echter met klem dat deze hen toebehoren. Opeens zien de agenten naast de voet van één van de jongens een fietssleutel liggen. Als blijkt dat deze past op één van de snorfietsen wordt hij als verdachte aangehouden. Na fouillering komt er nog een sleutelbos tevoorschijn met daaraan onder andere een autosleutel.

Inbrekerswerktuigen

Zijn kompaan wordt eveneens aangehouden nadat in zijn rugtas inbrekerswerktuigen en een blauwe kentekenplaat worden gevonden. De snorfietsen en de sleutelbos blijken gestolen te zijn vanaf hetzelfde adres. De gedupeerde weet inmiddels dat zijn spullen weer terecht zijn. De jongens zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tegen de derde jongen loopt op dit moment geen verdenking.

Lees ook:Snorfietsdieven gepakt!
Lees ook:Fietsenheler
Lees ook:Crimineel gearresteerd!
Lees ook:Inbraak voorkomen en scooterhelertje gepakt!
Lees ook:Spartamet gepikt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>