De plek…..( 16): Zeelandbrug, Colijnsplaat, Zierikzee!


COLIJNSPLAAT / ZIERIKZEE – Een bekende plek in het Zeeuwse is de Zeelandbrug. Maar niet iedereen weet dat die eerst de Oosterscheldebrug heette.

De Zeelanbrug is 5022 meter lang. En verbindt Colijnsplaat in Noord-Beveland met Zierikzee in Schouwen-Duiveland met elkaar. En zorgt voor een kortere verbinding tussen de plaatsen Vlissingen, Middelburg, Goes aan de zuidelijke kant, en Zierikzee, Bruinisse en Rotterdam aan de noordelijke kant. De Zeelandbrug is een onderdeel van de provinciale weg N256. Op 15 december 1965 stelde Koningin Juliana de Zeelandbrug officieel voor het wegverkeer open. De dag ervoor was de veerboot Koningin Emma voor de allerlaatste keer heen en weer gevaren tussen Kats en Zierikzee.

Lees ook:Zeelandbrug monument!
Lees ook:Bij feestje 50-jarige Zeelandbrug?
Lees ook:Afsluiting Zeelandbrug!
Lees ook:Zeelandbrug afgesloten!
Lees ook:Zeelandbrug dicht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>