Serie over Annie M.G. Schmidt als marathonvoorstelling in bioscopen

VLISSINGEN – Nog voordat de nieuwe tv-serie over het leven van Annie M.G. Schmidt op de televisie is te zien, draait de serie tijdens de kerstvakantie in een marathonvoorstelling van zeven uur in veertien bioscopen.

De megavoorstelling is ook in Vlissingen te zien. Daarnaast wordt de serie over de Zeeuwse schrijfster vertoond in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Hilversum, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam.
De televisieserie is geïnspireerd door de biografie Anna van Annejet van der Zijl. Die vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit het Zeeuwse Kapelle. Annie M.G. Schmidt groeit uiteindelijk uit tot één van de geliefdste schrijfsters van Nederland. Voor de serie over de inmiddels overleden Zeeuwse schrijfster zijn ook filmopnamen in Zeeland geweest.

Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel spelen de schrijfster in verschillende fases van haar leven. Daan Schuurmans en Gijs Scholten van Aschat spelen acteur Flip van Duyn, de zoon van Annie M.G. Schmidt. Tom Jansen vertolkt de rol van Dick van Duyn, de echtgenoot van Schmidt. De regie is in handen van Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Nachtrit). Tamara Bos en Mieke de Jong hebben het scenario geschreven.
De NPS en de VARA zenden de zevendelige dramaserie vanaf zondag 3 januari uit.

Lees ook:“Honderdste” verjaardag Annie M.G. Schmidt in Vlissingse bieb!
Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt onthuld voor geboortehuis in Kapelle
Lees ook:Borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:Het Lelijke Eendje van Annie M.G. Schmidt is beste reclamelied
Lees ook:Jumboster in De Ruyterfilm!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>