Djembé in de Souburgse bieb


OOST-SOUBURG – De Slagwerkschool Rondomtrom houdt donderdag 19 mei een workshopavond djembé met haar leerlingen in de bibliotheek in de Kanaalstraat van Oost-Souburg. De workshop duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

De workshop

Tijdens de workshop djembé maakt men kennis met de West-Afrikaanse handtrommel en leert men ook iets over de djembécultuur. Bij het voor- en naspelen van diverse ritmes staan leren luisteren naar elkaar, samenspel en onderlinge communicatie centraal.

Djembé

De djembé valt onder de groep slaginstrumenten met vel. De ketel wordt uit één stuk gemaakt van een uitgeholde hardhouten boomstam die bespannen wordt met een geitenvel. Men kan de djembé zowel zittend als staand bespelen met beide handen (niet met stokken). Door verschillende plaatsingen van de handen op het vel ontstaan verschillende klanken.

Rondomtrom

Slagwerkschool Rondomtrom is met zo’n 300 leerlingen en lesfilialen in Roosendaal, Etten-Leur, Middelburg, Vlissingen en Oostburg in zestien jaar uitgegroeid tot een school van formaat. Initiatiefnemers Bep en Leon Linders bieden via Rondomtrom al 15 jaar diverse lessen aan zoals een cursus djembé, doundoun, conga, Braziliaans slagwerk of kleine trom.

Lees ook:Werk aan het spoor zorgt voor mogelijk missen van Vlissingse veerboot
Lees ook:Zeeuw gearresteerd in internationaal drugsonderzoek !
Lees ook:Senioren krijgen spaarlampen van junioren!
Lees ook:Kleurrijk Goes!
Lees ook:Mishandeling Renesse: 2 arrestaties!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>