Postbodes verliezen baan: Sociaal plan ontbreekt

Postbode

MIDDELBURG – De Zeeuwse TNT postbodes die vrezen voor hun baan hopen vandaag (donderdag)  tijdens een bijeenkomst in Middelburg te horen welk sociaal plan er voor hen in elkaar is geknutseld. Een tijdje geleden is tegen de 15000 Nederlandse brievenbezorgers  die meer dan vijfentwintig uur per week werken gezegd dat het over en uit is.

Het grootste postbedrijf van ons land wil geld besparen en gaat verder langs de deuren met goedkopere jonkies. “Maar wij weten nog steeds niet wat ons sociaal plan wordt”, moppert een Vlissingse postbode van 55 jaar.  In dat sociaal plan staan mogelijkheden voor bijvoorbeeld vervroegd met pensioen, of andere regelingen die de ontslagpijn kunnen verzachten.  Zoals een deal met een 55-jarige, zodat hij met vijfentachtig procent van zijn huidige salaris en sollicitatieplicht de straat op gaat. Nee, niet om de post door de brievenbus te schuiven, maar op zoek naar een nieuwe baan.

Lees ook:Petitie werknemers Neckermann voor compensatie voor de 150 ontslagen!
Lees ook:Sociaal plan sigarettenfabriek Philip Morris!
Lees ook:Verlaat wethouder Jacques Suurmond Vlissings gouden team of zinkend schip?
Lees ook:Rondkomen op Walcheren!
Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers geschokt over ontslaggolf bij postorderbedrijf Neckermann!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>