Eneco Tour donderdag door de Westerscheldetunnel

eneco tour 2010

RILLAND – Na de Tour de France en Giro d’Italië is Zeeland donderdag weer het toneel van een wielertour. Hoewel tour? Vergeleken met de grote beroemde twee gaat het om een toertje, maar toch leuk. De wielrenners razen door de Westerscheldetunnel.

Starten of finishen doen ze niet in onze provincie. De wielerprofs rijden zo’n zeventig kilometer door het Zeeuwse, waarvan 6,6 kilometer door de tunnel. Ze komen bij Rilland binnen via de Oude Rijksweg (ongeveer 12.50 uur) en verlaten Zeeland uiteindelijk bij Sas van Gent. Om de renners door  de Westerscheldetunnel te laten, worden beide buizen voor het verkeer afgesloten. De Oostbuis (richting Zuid-Beveland) gaat tussen 13.15 en 14.30 uur dicht. De Westbuis is tussen 13.45 en 14.15 uur niet toegankelijk.  Voorafgaand is er op de Oude Rijksweg (N289) bij Kruiningen de eerste bonificatiesprint (13.13 uur). In Terneuzen, op de rijksweg N252, is volgens het schema een uur later de ravitaillering.

Lees ook:Hardrijders raken rijbewijs kwijt!
Lees ook:Tour-organisatie maakt kaartje Zeeland met Franse slag
Lees ook:Ride for the Roses: Zeelandbrug dicht!
Lees ook:Johnny Hoogerland moet klimmen in de Tour de France!
Lees ook:Impactonderzoek Tour de France!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>