Esther Ouwehand (PvdD) tussen de slangen

slang

VLISSINGEN – Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren brengt vrijdag 1 oktober een werkbezoek aan Stichting Iguana, de reptielenopvang in Vlissingen. De politica wil zich met een serie werkbezoeken laten informeren over de opvang van gedumpte en in beslaggenomen reptielen, zoals slangen, en het gebrek aan deugdelijk opvangbeleid en de problemen waar Iguana tegenaan loopt in haar werk.

Ouwehand maakt zich grote zorgen over het gemak waarmee dieren kunnen worden aangeschaft. De uitpuilende opvangcentra laten zien dat er dringend behoefte is aan beter beleid. De Partij voor de Dieren werkt daarom aan een initiatiefnota waarin ze maatregelen voorstelt om de impulsaankopen van huisdieren af te remmen en een betere financiering van de opvang te kunnen realiseren. Verder vindt de Partij voor de Dieren dat er met spoed een positieflijst moet worden ingevoerd met dieren die geschikt zijn om te houden als huisdier. ‘Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen hebben het wel thuis: kaaimannen, landschildpadden en wurgslangen. Veel van deze dieren zijn niet geschikt voor een leven in een Nederlandse tuin of huiskamer. Er moet zo snel mogelijk een verbod komen op de verkoop van deze dieren’, aldus Ouwehand.

Ouwehand sluit het Zeeuwse werkbezoek af door deel te nemen in een panel van deskundigen tijdens een debat over alternatieve energie in Goes. In het panel zitten verder: Prof. dr. Aviel Verbruggen, energie en milieu-econoom en lid van het IPCC en Tjeu van Mierlo, directeur van de Zeeuwse Milieu Federatie. Frank A.M. van den Heuvel die namens energiebedrijf Delta in het panel zit opent de discussieavond door het standpunt van Delta te verduidelijken waarna Aviel Verbruggen zijn visie op energie zal verduidelijken. Na deze korte inleidingen kan het debat onder leiding van drs. Pieter Vollaard van start gaan.

Het debat vindt plaats in de Oosterscheldezaal van Hotel Goes, Anthony Fokkerstraat 100 in Goes. Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Mensen die het debat willen bijwonen kunnen zich nog opgeven via [email protected] of per telefoon,0113581257 bij Rob Ossewaarde van de Partij voor de Dieren Zeeland.

Lees ook:Partij voor de Dieren in debat over tweede kerncentrale
Lees ook:Hondenbezitter draait op voor overheidsfalen dierenopvang
Lees ook:Dierenvrienden PvdD vechten elkaar de tent uit
Lees ook:Dierenpartij neemt afscheid van Rob van Ossewaarde
Lees ook:Paralympics: Nieuwe kans Kees-Jan van der Klooster! UPDATES!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>