Hofaanklager heeft begrip voor vrachtwagenchauffeur die Duitser doodreed!

GOES – De hofaanklager in Den Haag heeft maandag een mildere straf geëist tegen een vrachtwagenchauffeur (39) uit Woensdrecht die op 29 mei 2009 op de Deltaweg in Goes een Duitser (29) dood  reed. De hofaanklager eiste  een werkstraf van 240 uur en een geheel voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar.

De Middelburgse rechtbank had de trucker eerder veroordeeld tot een wekstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De vrachtwagenchauffeur vreest dat hij zijn werk verliest, als er een jaar niet gereden mag worden. Daarvoor heeft de hofaanklager begrip. De trucker schepte de Duitser op de vluchtstrook nadat die was wezen plassen. De vrachtwagenchauffeur probeerde op dat moment via die vluchtstrook met een snelheid van vijftig kilometer per uur een file te ontvluchten.

Lees ook:Chauffeur die plassende Duitser doodreed wellicht voor rechter
Lees ook:Vrachtwagen rijdt plassende Duitser dood
Lees ook:Whatsappende vrachtwagenchauffeur veroordeeld: Rijontzegging van 3 jaar en 240 uur werkstraf
Lees ook:Hardrijders Kats komen thuis met een kater!
Lees ook:Krabbendijkse trucker verongelukt, 2-jarig zoontje overleeft crash wel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>