Borselse leerlingen weerbaarder?!?

schoolbus blog
HEINKENSZAND – Ruim 300 leerlingen, afkomstig van negen verschillende basisscholen in de gemeente Borsele, worden vanaf dit schooljaar getraind in weerbaarheid. De weerbaarheidtrainingen zijn gebaseerd op het veel voorkomen van pesten, ongewenste intimiteiten, agressie en geweld bij kinderen. En de grote vraag is nu natuurlijk: Worden de Borselse leerlingen echt weerbaarder?

De lessen worden verzorgd door Shiran Sport uit Vlissingen. De eerste lessen worden gegeven op basisschool De Wegwijzer in Heinkenszand. Vrijdag 11 oktober om 13.45 uur zal wethouder Zandee de training officieel openen. In de gymzaal van De Wegwijzer krijgen de leerlingen van groep 5 en 6 vervolgens van 14.00 tot 15.00 uur hun eerste training.

De weerbaarheidtrainingen zijn onderdeel van de zogenoemde Brede Impulsregeling; een stimuleringsregeling vanuit de overheid om inwoners weer/meer aan het sporten en bewegen te krijgen. Het Rijk betaalt hiervoor een bijdrage van 40%, de overige kosten worden door de deelnemende scholen betaald.

De afgelopen periode zijn verschillende verhalen in de media verschenen over de gevolgen van pestgedrag onder jongeren. Het is dan ook van belang om kinderen al op jonge leeftijd te leren voor zichzelf op te komen.

De weerbaarheidtrainingen zijn gebaseerd op het veel voorkomen van pesten, ongewenste intimiteiten, agressie en geweld bij kinderen. Door de trainingen krijgen de kinderen te maken met een bewustwordingsproces, wat leidt tot een groter zelfvertrouwen, zelfrespect en weerbaarheid.

Naast leerlingen van De Wegwijzer worden ook leerlingen van De Rank (’s-Gravenpolder), De Linden (’s-Gravenpolder), De Poel (’s-Heer Abtskerke), De Schakel (Oudelande), De Reiger (Heinkenszand), Franck van Borssele (Borssele), De Meidoorn (Nisse) en ’t Opstapje (Driewegen) de komende schooljaren getraind in weerbaarheid.

Lees ook:Zeeuwse burgemeesters maken vuist tegen geweld!
Lees ook:De Linge pakt pesten aan!
Lees ook:Fietshelm noodzakelijk?!?
Lees ook:Rapper Kristo (11) over pesten! + video
Lees ook:Politie onderzoekt werkbeleving agenten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>