Subsidieregeling voor aansluitkosten internet buitengebied!

SLUIS – Snel internet in het buitengebied is één van de voorwaarden voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling in de gemeente Sluis. Daarom wil de gemeente dat voor iedereen in het buitengebied snel internet beschikbaar wordt.

Succesvolle proef

De provincie Zeeland organiseerde in 2015 een proef met bedrijf Greenet, DELTA, gemeente Sluis, ZLTO en Recron. Door een draadloze oplossing werden tientallen adressen tot ruim 6 kilometer van Cadzand-Bad aangesloten met een snelle internetaansluiting. De provincie subsidieerde de zendapparatuur en de aanloopkosten van het project. Het doel was om te testen of de techniek werkt in het Zeeuwse landschap met de vele (grotere) recreatiebedrijven. Dat bleek inderdaad het geval en daarom wordt nu ingezet op een vast-draadloze techniek voor het hele buitengebied.

Subsidie

Vast-draadloze netwerken zijn de oplossing om het buitengebied van snel internet te voorzien. Provincie Zeeland en de gemeente Sluis willen de realisatie van deze netwerken versnellen door een subsidieregeling voor de witte adressen in het buitengebied. Witte adressen zijn adressen waar geen hoogwaardige breedbandverbinding telecommunicatieverbinding met een downloadsnelheid van 30 Mbps of meer beschikbaar is. Een particulier huishouden of een zakelijke afnemer die wordt voorzien van een geactiveerde aansluiting op een hoogwaardige breedbandverbinding, kan subsidie aanvragen voor de aansluitkosten.

Het subsidiebedrag bedraagt € 200,- per aangesloten wit adres binnen de grenzen van het grondgebied van de gemeente Sluis. Van dit bedrag wordt de helft door de gemeente Sluis beschikbaar gesteld; de andere helft door provincie Zeeland. De subsidie regeling loopt tot eind 2017. Daarna wordt er geëvalueerd en besloten of er een vervolg nodig is.

 

De eerste 220 aanmelders kunnen hun aansluitkosten gesubsidieerd krijgen. Op de website van de gemeente Sluis staat het aanvraagformulier.

Lees ook:Breedband internet in het buitengebied!
Lees ook:Subsidie voor internet
Lees ook:Subsidie voor snel internet!
Lees ook:Hulst stimuleert snel internet buitengebied
Lees ook:Snel internet buitengebied

1 Reacties // Reageer

One thought on “Subsidieregeling voor aansluitkosten internet buitengebied!

  1. Sim Only

    Vraag me dan direct af of er in dit gebied nog geen dekking is van het 4G netwerk. Meen dat dit overal wel beschikbaar moet zijn ondertussen en een simpel sim only abonnement zou dan al volstaan.

    Verder lijkt het mij geen ambitieus plan van de gemeente, maar meer eentje die ze 5 jaar geleden al hadden moeten doorvoeren. Het is tenslotte een must in deze maatschappij om een degelijke, snelle internetverbinding te hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>